Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apakomplexusom lenne? Vagy...

Apakomplexusom lenne? Vagy csak tini vagyok? 17/l

Figyelt kérdés

Osztalytarsam nemreg azt mondta nekem, hogy lehet, apakomplexusom van. Ez elgondolkodtatott.

Meg sosem volt baratom, sosem voltam szerelmes. Csak elkepzelni tudom, milyen az. De ha elkepzelem, hogy milyen par illene hozzam, akkor mindig egy idosebb ferfire gondolok.

A velem egyidos fiuk is aranyosak, kulsore tetszenek is, de megsem olyan. Olyan gyerekeknek hatnak, hiszen meg en is gyerek vagyok.

Talan egyfajta tamaszkent tekintek az idosebb ferfiakra. Ha egy ferfinek van tapasztalata, az megnyugtato. Hogy lehet ra szamitani, tud segiteni. Es hogy mar valoszinuleg tudja mit akar kezdeni az eletevel, hogy akar elni. Biztonsagosabban lehet tervezni.

Tanarok kozul is vannak akik bejonnek, illetve a magasabb pozicioban levo emberek.

A 40-40+-os korosztalyban tetszenek kinezetre zommel a ferfiak(termeszetes ha valaki 40 felett van, az nem egyenlo azzal, hogy tetszik, sot).

Apammal nemreg elegge megromlott a kapcsolatunk, bar sosem volt felhotlen. Nem mondom, hogy utalom vagy hogy nem szeretem, de nem is tudom. Ugy fogalmaznek, hogy nem akarom szeretni.

Mit gondoltok, ez apakomplexus lehet?

2019. okt. 13. 23:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
26%

Utolsó : a szüleim nem támogatták, de nem is titoltták, tudták, hogy azzal nem érnek el semmit, max annyit, hogy titokban csinálom. Biztos, hogy őket is szét vetette az ideg, de úgy voltak vele hogy bíznak bennem, és reménykednek benne, hogy neveltek annyira jól, hogy hülyeséget nem csinálok, és a felnőtté válásom része, hogy ezt is kipróbáljam.

Én halál szerelmes voltam beléjük, a pasik viszont kis játszadozásnak fogták fel, amit akkor ugye baromi nagy csalódás volt nekem, de mára már gondolkodom eléggé éretten ahhoz, hogy tudjam, ilyen az élet rendje, és nekem is egy jó tapasztalat volt, ez a kis játszadozás.

Lányom van, még csak 2 éves, de hasonlóan fogok cselekedni, ahogy anyámék cselekedtek. Baromira ideges leszek, nagyon fogom félteni, de hagyom hogy beleessen abba a hibába amibe énis, mert az ember mindig a saját kárán tanul nem másokén. És persze biztosítom arról, hogy ha bármi van, itt vagyok neki és meghallgatom, segítek, és nem fogok ítélkezni, és megmondani, hogy "Na látod én megmondtam, hogy nem kellett volna"

2019. okt. 14. 09:26
 12/15 anonim ***** válasza:
22%

17 éves tinédzsernél még nem mondjuk azt, hogy ilyen vagy olyan komplexusa lenne, még ha van is, mert a személysiége folytonos változásban van. Egyébként az osztálytársad jól látja a problémát és igaza van.

Az biztos, hogy nagyon súlyosan hiányolod az édesapádat - és ez elsősorban nem a fizikai jelenlétet foglalja magában, sőt! -, hanem az érzelmi támaszt, az APA jelenlétét a családban. Ez lehet az ő hibája is, de a kedves mamádé méginkább.

Ha egy gyerek nem tudja szeretni az apját, az nem a gyerek hibája (van egy elenyésző kivétel, de ők nagyon gázosak) hanem az apjáé ÉS az anyjáé. A kedves mamád - mint oly sok birtokló magyar anya - valószínűleg nagyon erősen kisajátít téged és ebben az is benne van, ahogyan érzelmileg elmarja és távol tartja tőled az édesapádat.

Meg tudod magadnak fogalmazni azt, hogy mi az, amit nem szeretsz az édesapádban? Mi az, ami hiányzik most régóta vagy hiányzott valaha? (Magadnak. Nem nekem vagy másnak kell válaszolni.)

Aki nem szereti az apját, az nem szereti a férjét - és viszont: aki nem szereti az anyját, nem szereti a feleségét. (A 40-es sem fogod nőként szeretni, csak egy kislányként, aki a valahai apukája után sóvárog és összekeveri a sze_xet a szerelemmel meg a szeretettel). Aki teli van megoldatlan apaproblémákkal, az nem jól vagy sehogy sem teljesít a munkahelyén, sem előtte már az iskolában.

Azt tanácsolom neked, hogy a kedves mamától kezdj el érzelmileg eltávolodni, és a papáddal megbékélni. Ha ez egyedül nem megy, keress megy korosztályodat gyógyító szakembert (pszichológus vagy pszichiáter), mert MOST még olyan korban vagy, amikor nagyon jól lehet kezelni azokat a problémákat, amik később, amikor már rigidebb lesz a személyiséged, megkeserítik vagy lehetetelenné teszi az életedet.

Ne keress 40-es pasikat, mert nem hozzád valóak. Társat keress a korosztályodban - majd - ne apuka-pótlót. A 40-es pasik a 17 éves lányokat csak használják: általuk akarnak visszafiatalodni.

2019. okt. 14. 09:35
 13/15 anonim ***** válasza:
66%
Ritka az a tini lány,aki nem rajongott valamelyik tanáráért,vagy egy idősebb férfiért.Majd elmúlik.
2019. okt. 14. 09:38
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Én 16 éves voltam amikor összejöttem egy 32 éves férfival 1-2hónapig járogattunk ha lehet ezt annak nevezni, de vele semmi komoly nem történt. 17 amikor egy 31évessel vele fél évig voltam, oda-vissza voltam érte, de az ő részéről játék volt benne nagyot csalódtam vele vesztettem el. Tinikorszakomban én is oda voltam az idősebb férfiakért a szüleim előtt ez titok volt, mai napig nem tudják. Most van egy 4évvel idősebb párom ő a kisfiam apukája boldog vagyok biztos hogy kinővöd, az apakomplexusról csak annyit hogy nekem is rossz kapcsolatom volt apuval (mióta unoka van azóta már jobb) semmit nem mertem neki elmondani plusz állandoan dolgozott és nem is találkoztunk amiért nem is bántom mert elkellett minket tartania csak keveset találkoztunk, s lehet hogy én is azért kerestem az idősebb férfiakat.
2019. okt. 14. 10:54
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Amikor a te korodban voltam nekem is az idősebb férfiak tetszettek, volt a suliban olyan tanár is, akiért "oda voltam". Idővel elmúlt, férjem 2 évvel idősebb nálam. :)
2019. okt. 14. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!