Miért nem enged az apám semmit? Vagy én gondolkozom rosszul?
16 éves lány vagyok, kitűnő tanulmányi eredménnyel, hamarosan 2 nyelvvizsgával.
Édesapám mégis csak 10-ig enged el, ilyenkor nyáron is. Persze, örülhetek ennek is (biztosan érkezne ilyen válasz), de az a gond, hogy a barátaim (ha még vannak), akkor olyan 8-9 felé mennek ki a lakásból. Na most nekem 9-kor el kell indulnom haza, ahhoz, hogy 10-re itthon legyek. Ezért nem is megyek sehova, csak a barátommal találkozom. Mióta nyár van, talán kétszer láttam a barátaim - ezt érte csak el ezzel a nagy tiltással. És az a baj, hogy eddig még néha-néha hívtak, de már nem is hívnak - hiszen úgysem megyek. Érzem, hogy kezdek kiesni mindenhonnan, egyedül a barátom marad nekem. De nem akarom, hogy teljesen rá legyek utalva (csalódtam már pontosan ugyanígy, nem akarom mégegyszer)
Az, hogy bulizni szórakozóhelyekre nem járhatok, nem bánt. Sosem vágytam erre igazán.
Szeretnék a barátomnál is aludni, azt sem engedi, szóba sem jöhet. Kidobta az ágyam, csak hogy ne legyen franciaágy a szobámban, mert nem kell senkivel együtt aludnom.
Mit gondoltok? Igaza van, és legyek türelmes?
Nem olyan rossz a helyzeted, mint ahogy gondolod. Nem akarlak kioktatni, mert az írásmódod alapján rendes lánynak tűnsz, de hidd el, vannak akiknek még "rosszabb" a helyzetük. Engem speciel még 10-ig sem engednek sehova, max. 9-re haza kell érnem. Barátom nincs, de ha lenne, azt ís éppen hogy megengednék, hogy találkozzam vele, nem hogy aludjunk egymásnál.
Csak azt tudom tanácsolni, amit már előttem leírtak, próbálj délután találkozni a barátaiddal. Lehet, hogy ők ahhoz vannak szokva, hogy este járnak el, de beszéld meg velük, hogy téged nem engednek, és csak így tudtok találkozni. Más választás nem nagyon van...
16/L
Köszönöm a válaszokat.
Nem igazán beszélem meg vele ezeket, mert nem akarok veszekedni, de muszáj lesz rászánnom magam. Az a baj, hogy nem indokolja meg, hogy miért nem lehet valamit, csak annyit mondd, hogy csak.
Igen, én tudom hogy félt. Múltkor elmentem biciklizni, és aztán hallottam, amint azt meséli a barátnőjének, hogy közben arra gondolt, hogy épp most megy át a fejemen egy teherautó. De ezek annyira irreális dolgok, én ezekkel nem tudok mit kezdeni.
Tudom, szörnyű dolgok történhetnek este egy fiatal lánnyal az utcán. De nem egyedül mászkálnék. És nem tudom, min változtat az, hogy 16 vagy 18 vagy 20 éves vagyok. Akkor sem leszek erősebb egy (vagy több) támadóval szemben.
Egy egyetemi ösztöndíj külföldre szerintem is jó ötlet.
Apád egyszerre lenne büszke rád, és kellene lemondania arról, hogy minden percben melletted legyen, irányítsa az életedet.
42/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!