Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hiányzik a családi légkör, ez...

Hiányzik a családi légkör, ez fog változni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy hónapja járok egyetemre Pesten, a családomtól elég távol. Mindennap beszélünk telefonon, szóval nem konkrétan az ő hiányukat érzem, hanem magát a családi légkörét. Sosem voltam még ilyen szinten egyedül, 4 testvérem van, közülük kettőnek már saját családja is van, tehát elég nagy a család. Éppen ezért most el vagyok veszve. Napközben jól érzem magam a csoporttársaimmal, de mikor haza kell mennem az üres albérletbe, nagyon kivagyok. Nincs itt senki, mikor haza érek, nincs itt senki, mikor elmegyek itthonról. Nincsenek családi ebédek, közös bevásárlások vagy csak annyi, hogy valaki itt legyen a másik szobában. Szükségem lenne a családra, de persze nem akarom feladni az egyetemet. Mit tegyek? Volt valaki hasonló helyzetben? Segített az idő? Tudom, hülye kérdések, de hátha valaki meg tudja osztani a tapasztalatait..
2019. okt. 6. 09:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
98%
Te azok közé tartozol, akiknek az átlagnál nagyobb a társas kapcsolat iránti igénye. Legalább ennyit megtudtál magadról, ami a személyiségfejlődésnek fontos állomása. Ha lakótársat szerzel magad mellé az akár jól is elsülhet, de nincs rá garancia, hiszen lehet, hogy egyéb vonatkozásban nem illenétek össze.
2019. okt. 6. 11:57
 12/17 anonim ***** válasza:
13%
Bolond vagy te, 10-es? Mért lenne már attól kapcsolatfüggő, mert szereti a családját! Ez a normális! Ne kiáltsál SOS-t, ha ennek nulla a valószínűsége!
2019. okt. 6. 12:23
 13/17 anonim ***** válasza:
66%
Irigyellek, kb 15 éves korom óta képtelen vagyok tolerálni az embereket magam körül a lakóhelyemen, és ezt még nehezebb összeegyeztetni másokkal, mint azt, hogy vágysz rájuk. Simán hívj át magadhoz barátokat programokra, és akkor megoldódik ez a gondod.
2019. okt. 6. 12:36
 14/17 anonim ***** válasza:
37%
Akkor ez az időszak a legjobb alkalom arra, hogy a tanulásra koncentrálj, amit otthon egy nagy családban nyilván nehezebb. Ahogy telik az idő, úgyis jön sok ismeretség, csak győzd lerázni a sok évfolyamtársat, akik nálad akarnak lógni. Hétvégén gondolom hazamész, feltöltődsz.
2019. okt. 6. 12:41
 15/17 anonim ***** válasza:
65%

10-es vagyok: itt nem csak arról van szó, hogy a kérdező szereti a családját, én is szeretem, hanem hogy

- "el vagyok veszve"

- "mikor haza kell mennem az üres albérletbe, nagyon kivagyok"

Ez az, ami jó lenne, ha változna, mert nem, ez így nem OK.

"nem akarom feladni az egyetemet" - azaz már azért ez is megfordult a fejében, különben miért írná le??? És ezzel persze csak árt magának. Meg kell, hogy találja a nyugalmát akkor is, ha egyedül van. Nem lesz MINDIG mellette a családja, nem lehet MINDIG valaki másra támaszkodni (érzelmileg sem). Ha ez nem változik, akkor a kérdező bizony kiszolgáltatott lesz.

A nagycsaládosok ebből a szempontból sokszor hátrányból indulnak, mert igen, eddig mindig "ott volt valaki". Nekem is volt nagy családban felnőtt évfolyamtársam, aki mesélte nekem, hogy felnőttként is a frász törte ki, ha egyedül kell aludnia a lakásban. De aztán persze, megbirkózott vele.

2019. okt. 6. 14:00
 16/17 anonim ***** válasza:
51%

"Járj egy egyedül is: sétálni, nézelődni, akár moziba is stb."

Így van! Hányan mit meg nem tennének érte, hogy megismerhessék Budapestet, hogy kihasználhassák azt a sok-sok lehetőséget, ami itt van! Ingyenes programokból is van annyi, hogy csak győzzed! :)

2019. okt. 6. 15:14
 17/17 anonim ***** válasza:
77%

Én 18 évesen költöztem egy kicsi apartmanba. Van egy lakótársam, külön szobánk van közös előszobával. Eleinte jól éreztem magam, végre volt saját szobám, egyedül lehettem. A szüleim pici lakásában a húgommal közös szobánk volt és soha nem lehetett elvonulni hogy egyedül legyen az ember. Azóta eltelt 1,5 év. Lett párom aki messze lakik tőlem és borzalmasan vagyok. Nekem is hiányzik az otthon melegsége, a társaság, nem direkt a családom. Szerintem ez idővel csak roszabb lesz. Van még 1,5 évem hátra, kicsit több is, de néha úgy érzem nem bírom. Nem állok készen a teljes leválásra. Majd lesz valahogy.

19L

2019. okt. 7. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!