Mit tehetnék hogy valtozast erjek el?
Sziasztok!
Azthiszem mostanra belebolondultam a kialakult helyzetbe. 23 éves lany vagyok, jelenleg kollegiumban elek szegeden. A problema az, hogy kb most lett normalis kornyezetem eletembe eloszor, a koli szobam amiben 4-en vagyunk. Otthon az a helyzet hogy egy 3 szobas hazban elek a szuleimmel, de szegyellem az egesz hazat. A butorok nem viccelek 27-30 evesek, nagyon regiek es nem szepek. Festve egyszer volt a haz kb 15 evvel ezelott. A 16 nm-es szobamban talalhato: 4 szek (kulonbozoek es regiek, szakadtak) 2 szekreny szinten ezer eves, ket iroasztal, egy egyszemelyes agy es egy kanape. A hazban talalhato osszes szekrenyben nem hsznalt, 30-40 eves ruhak talalhatoak, illetve a szobamban levo szekrenyekben (igazabol ket polcon) a gyermek ruhaim es a jelenlegi euhaimat amiket hordok azok a szeken foflalnak helyet mivel a szekrenyek fullon vannak. A kanape tetejen regi tankonyveim, illetve a ket asztalon is. Talalhato meg a szobamba egy hasznalaton kivuli orias boraju (torott) lampa. A szoba kozepen 1 nm hely talalhato. Mozofni keptelenseg, rendet rakni, tisztasagot tartani lehetetlen. A szekrenyeken meg kiskori mesekonyvek, jatekok, plussok vannak, alt. Isk. Fuzeteim, konyveim. Minden tiszta kupi, por. A lakas tobbi resze ugyan ez. Semmi nincs felujitva, lelakott piszkos. En egy igenyes, szep euhakban jaro lany vagyok. Nem vagyunk szegenyek, csak a szuleim nem koltenek a hazra,el akarnak koltozni (ugy 10 eve ha nem tobb) es erre a hazra mar nem koltenek, minek kifestetni stb majd az uj lako kifesti ugy ahogy akarja, lehet nem is tetszene neki a sarga fal stb.. (nincs hordetve a haz) ide nem is johet be senki mert ez egy szegyen! Senmi de senki nem gondolna ezt rolam, hogy ilyen helyen lakom. A kad, a csaptelep, a wc repedezett, elszinezodott, mar ki sem lehet takaritani! En peobalkozom, de semmit nem dobhatok ki, mert majd jaj azt eladjuk, pont ilyet keresett valaki a neten meg hasonlo szovegekkel jonnek. Senki nem johet hozzank, nem rudom bemutatni a baratomat es baratnos csacsogas sem lehet nalam. Nem aluhatott is soha senki. Mindig csak en masnal. Az agyak es a falak kozott kupacokban allnak a sosem hasznalf ruhak. A muanyag wc uloke is 30 eves, repedezett es nem lehet kicserelni. En mar komolyan a sajat kis penzembol elkezdenen felujitani de nem engedik. Nem fofunk soha elkoltozni, a cuccok nem lesznek eladva mivel ilyen sz.rok nem kellenek senkinek. Elavult kavatok, a ruham kimentek a divatbol. A szekrenyek elejen fogasokon lognak a ruhak. Meg az a nagy dobozos tvnk van de a szekrenyek tetejen is 2-3 minimum. Tobkre ment de kisobni nem lehet. Mit csinalhatnek megis? Baratom nyaggat hogy jonne hozzank de en inkabb elasom magam minthogy ezt meglassa hogy hol elek. Beszelni peobaltam ezerszer a szuleimmel. Inkabb anya csinalja a kulot, igeegeti hogy rendet rak de nem rak es naprol napra rosszavb es mar evek ota ez megy, nem egyik naprol a masikra lett ez. Apat is zavarja de ha mondom neki hogy fofjunk ossze, pakoljik ki ha akarja anya ha nem, o sem engedi mert fel hogy anya veszekedni fog meg hogy valami “fontosat” kidobunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!