Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Apám és anyám...

Mit tegyek? Apám és anyám szétment

Figyelt kérdés
Anyukám miután apukámmal szétmentek elköltözött. Most Pesten dolgozik, mi itt maradtunk vidéken. Azért mentek szét mert apám folyamatosan ivott és veszekedett, és még is ütötte anyámat. Apám azóta is iszik minden nap és már mióta anyám elment nem is dolgozik(kb 1 hónapja), anyám nem tud pénztküldeni, és már ithol nincs is. Én kollégista vagyok, (16-éves) ezért kicsit sok pénzel jár a tanitatásom. Így othol nem maradt, de van 3 tesóm akik általánosba járnak. Ithol nincs se fa, se enni. Nem tudom hogy mit csináljak, nem akarom hogy a tesóim éhezen(már megint). Anyám felájánlotta hogy menjünk fel hozzá, de még kb 1 hónap míg lesz albérlet. Az igazság az hogy nem akarok el enni, mert az iskolát nem akarom otthagyni, de azt sem akarom hogy a tesóim nélkülözzenek. Apámmal már elbeszélgetünk párszor, de így sem akarja abbahagyni az ivást. Alkoholista, és maximum fél évre tud leálni az itallal. Félig roma vagyok(anyukám felöl) és hátrányos helyzetük is, így ösztöndíjat kapok( évi 145 ezret, mivel jeles vagyok). Ebben az évben a tavaji ösztöndíjból megmaradt pénzel tudtam elindulni, de már elfogyot. Mit csináljak? Mit kellene csinálnom?

2019. szept. 27. 20:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
77%

Probalj meg diakmunkat keresni.

Igazabol ha te nem is akarsz menni, a tesoid lehet inkabb anyukatokhoz koltoznenek, igy mar csak magadat kene eltartanod...

Nem leszolasbol, de a helyesirasodon lenne mit javitani - tudom, most van nagyobb bajod is, de kerlek figyelj ra.

Sok sikert!

2019. szept. 27. 20:11
 2/13 Savlekotő ***** válasza:
39%
Meg van a véleményem anyukádról lelép a gyerekeit meg ott felejti az italozós erőszakos apjával..
2019. szept. 27. 20:14
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

A tesóid menjenek anyudhoz, te maradhatsz koleszban, csak most hétvégén máshova jársz majd haza.

A sulit semmiképp se hagyd ott, nagyon nagy szó, hogy ennyi családi gond mellett is tudsz jeles lenni! Végezd el a sulit, szerezz szakmát, később így jobban tudsz segíteni a családodnak.

Akár kérj segítséget a suliban, biztosan van szociális támogatás, amit megigényelhetsz, iskola berkein belül vagy önkormányzatnál. Ha bírod, hétvégén már vállalhatsz diákmunkàt, de ne hagyd, hogy a tanulás rovására menjen!

2019. szept. 27. 20:26
 4/13 anonim ***** válasza:
67%
az sem oké ha az egyik szülő lelép, mert erőszakos,alkesz a párja,de arra nincs mentség h valaki iszik és bántja a családját. sajnos jó eséllyel az állami gondozás is képbe kerülhet,mert ez kimeríti gondatlan gyerektartás vétségét(vagy hasonló) a lényeg,sajnos nem sokat tehetsz,az alkesz öregednek kell észbe kapni,mert szétesik családja. ennél is jobban... tanulj jól,most ez a legfontosabb feladatod. a helyesírásod ebben az esetben másodlagos,de olyan ne oktasson ki másokat-még ha jóindulattal is teszi- aki szintén hibákkal ír!
2019. szept. 27. 20:31
 5/13 anonim ***** válasza:
23%

Azt hiszem az ithol , othol szavak helyi tájszólások. Egy barátom is pont ugyanígy mondja, pedig már régóta nagyvárosban lakik.

Kérdezőnek:

- itthon

- otthon

kifejezések a helyesek.

2019. szept. 27. 21:10
 6/13 Fulár ***** válasza:
28%
Sajnos azt nem tudom,hogy mit kellene tenned de nagyon sajnállak! :( Tudom,hogy nem vagy vele előrébb de bárcsak segíthetnék rajtad(rajtatok)!
2019. szept. 27. 21:25
 7/13 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
79%

"kifejezések a helyesek."

A tájszólások sokszínűvé teszik nyelvünket. Ne hagyjuk elveszni ezeket az értékeket. Ahogy a kérdező írja, helyes és érthető.

2019. szept. 27. 21:41
 8/13 anonim ***** válasza:
77%
Próbálj diákmunkát vállalni és spórolj. Meg persze tanulj mert ez az ösztöndíj még jól jöhet. Rakj be pénzt kamatoztatni vmi bankba is szerintem. Anyukádról illetve apukádról nem szeretnék véleményt mondani, mert nem ismerem őket de ha apud fél évre le tud állni már az is jó, ha addig elmegy dolgozni.
2019. szept. 27. 22:07
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

A legelső dolog az az, hogy tudomásul veszed,hogy se te, se a tesóid nem tehetnek arról, hogy a szüleid elváltak. Ez az ő döntésük volt, az ő házasságuk. Véletlenül se okold magadat és a tesóidat-tudom, hogy off téma, de sokan beleesnek ebbe a hibába, ezért hívtam fel rá a figyelmedet-.

Esetleg rokon segítségét tudjátok kérni? Vagy van olyan hozzátartozótok, akitől kérhettek segítséget?

Akihez a legvégső esetben kerülhetnének a tesóid és ideális esetben sulit se kéne váltaniuk?

2019. szept. 27. 22:26
 10/13 anonim ***** válasza:
28%

először is ismerősöm 2 gyerekkel lakik egy olyan szobában, amiben egyből ott a wc is (egy pici lyukban élnek) pénzszűke miatt, tehát aki igazán akarja megoldja, vagy akkor szakít amikor már van hova menni

másodszor : ithol - itthon

othol - otthon

tavaji - tavalyi

és még sorolhatnám az ösztöndíj mellé helyesírási szótár sem ártott volna

harmadszor: nehogy már a suli fontosabb legyen a tesóid helyett, ezért van olyan, hogy kollégium, ilyen faramuci helyzet esetén lehet kérvényezni

végezetül nagylány vagy, menjél diákmelózni a tesóid kajájáért

2019. szept. 27. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!