Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátom volt barátnője...

A barátom volt barátnője haldoklik, ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

2 évig voltak együtt, de pár éve a lány rákos lett, és mivel 2 gyerekről is gondoskodnia kellett emellett (örökbefogadta a drogfüggő nővére gyerekeit), úgy döntött véget vet a kapcsolatuknak a barátommal. A lány egy másik országban lakik. Már nem sok ideje van hátra, mindenhol áttétes.

Mi egy hónapja vagyunk együtt, és nemrég derült ki a barátom számára, hogy ennyire rossz a helyzet. El fog utazni meglátogatni a lányt.

Próbálok támogató lenni, de baromi nehéz, hiszen köztük egy mélyebb kötelék van, mivel sokáig voltak együtt, és rajtuk kívül álló okok miatt szakítottak. Ez egy olyan helyzet, ami akkor is nehéz lenne, ha már évek óta együtt lennénk. Látom hogy mennyire elszomorítja a barátom a helyzet, azonban azt is tudom, hogyha a lány nem szakít vele a betegsége miatt, valószínűleg már rég elvette volna feleségül.

Ha meglátogatja, utána biztos hogy nagyon sokáig szenvedni fog miatta. Szeretnék megértő lenni, de van egy mélység amire már egyszerűen képtelen vagyok, mivel tudom hogy szerette, szereti.

2019. szept. 25. 11:31
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
57%
Ez egy kamu kérdés.
2019. szept. 25. 17:31
 22/33 anonim ***** válasza:
35%

#17 "Őszintén, egy hónapja vagytok együtt. Melyik nő szenvedtetné magát?" - őszintén szólva ilyen szituban az a nő, amelyik nem egy egoista tetű, akinek minden pillanatban a saját érdeke a legfontosabb.

Kérdező, egy kicsit félretenném az egomat és támogatnám a párom, lévén neki se egy egyszerű helyzet az itt leírt.

"de van egy mélység amire már egyszerűen képtelen vagyok, mivel tudom hogy szerette, szereti." - és? Neked ez a lány nem vetélytárs, kb. ahogy a szülője se lenne az, ha vele lenne ilyen probléma.

2019. szept. 25. 17:51
 23/33 anonim ***** válasza:
13%
21-nek végre feltűnt :)
2019. szept. 25. 18:14
 24/33 anonim ***** válasza:
28%
Ha nem kamu, állj félre csendesen, hagyd látogatni, hagyd gyászolni és új életet kezdeni. Egyedül. Rosszkor voltál rossz helyen az életben. Ha már most ennyire zavar, nem fogod tudni őszintén támogatni a gyászban, ha meghal a lány, márpedig gyász lesz bőven. Jobb mindkettőtöknek szerintem, ha ezt most nem együtt élitek át.
2019. szept. 25. 19:44
 25/33 anonim válasza:
73%
Némileg együtt tudok érezni veled, mivel a barátomhoz odaköltözött a volt barátnője, állítólag a szülei maitt, akik a második szülei, mert az igazik kidobták otthonról mondván, befejezted az iskolát, tartsd el magad. Azt hittem, én vagyok nehéz helyzetben, de ez még durvább. :o Amúgy én majdnem szakítottam vele emiatt, de nekem más a helyzetem, mivel látom rajta, hogy szeret, és a volt barátnőjét már nem, emiatt együtt is maradtunk. Mondjuk, esetleg várd ki a végét, találkoznak, elmúlik 1-2 hónap, és, ha túltette magát annyira az egészen, hogy látod rajta, hogy már főképp a tiéd, emiatt ne szakítsatok, de ellenkező esetben szerintem is azt kéne. :/
2019. szept. 25. 22:12
 26/33 anonim ***** válasza:
58%
1 hónapos kapcsolatban nem terhelném magam ilyenekkel,inkább szakítanék.
2019. szept. 26. 03:51
 27/33 anonim ***** válasza:
57%

Persze #26, inkább a párod - akinek szerelmet HAZUDSZ - szívjon duplán, csak nehogy neked is valami áldozatot kelljen vállalni a kapcsolatért...

Persze igazad van, a srác - még ha elsőre nem is így éli meg - csak nyer azzal, ha hamar megszabadul egy ilyen mentalitású nőtől.

2019. szept. 26. 13:20
 28/33 anonim ***** válasza:
70%
Milyen sok önfeláldozó ember van itt, hűha, Magyarorszag tenyleg jobban teljesít, haha. Gondolom ezek az emberek mind voltak mar olyan kapcsolatban, ahol a pasijuk egy masik nőhöz is ragaszkodott, nem barati, vagy versegi kötelék miatt. Sőt, mondok jobbat. Itt biztos minden nő aki szipirtyonak nevezi a kérdezőt, orulne neki vagy epp toleralna, ha egy 1 honapos kapcsolatban a pasija bejelentene, hogy "bocs, az exem rákos, meg fog halni, szoval most inkább vele leszek helyetted". Igen, sztem minden nőnek tok jol esne egy ilyen helyzet, es biztos tamogatna is.
2019. szept. 26. 16:21
 29/33 anonim ***** válasza:
71%

#28, én spec férfi vagyok, és elárulok neked egy hatalmas titkot: az emberek nagy többsége nem hasadt személyiséggel bír, nincs kétféle, tök különböző természete. Ebből egyenesen következik, hogy a párod exének jelene, az nagy valószínűséggel a te jövőd is.

Na, ezt ignorálják a Barbie-agyúak módszeresen, aztán csodálkoznak, ha az, aki az exét csalta, az őket is csalni fogja, az, aki az exét verte, az őket is verni fogja, az aki az exét xarban hagyta, az őket is xarban fogja hagyni.

Úgyhogy drágaságom, én ilyen helyzetben nem hogy tűrném, de maximálisan támogatnám, hogy a párom törődjön az exével. Pont azért, mert abban a tudatban szeretek létezni, hogy ha én kerülök bajba, akkor a párom mellettem fog állni, és nem a számára legkényelmesebb megoldást választja, nem a saját egóját helyezi előtérbe.

Capisce?

2019. szept. 26. 18:45
 30/33 anonim ***** válasza:
69%

29!

Magyaran ha szakítunk és rákos leszek, akkor majd engem is meglátogat az új barátnő mellől? De jó, nem is ertem mi a probléma. Ja, de: EX. Ő az ex, a múlt, én a jelen, a jövőt meg ki tudja. Ha most olyan fontos neki az X éve végetért kapcsolat, akkor az neki ugyan nem ért véget. A kérdező itt mindig csak második lehet. Egy halottal pedig lehetetlen felvenni a versenyt.

2019. szept. 26. 19:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!