Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Helyes a diákmunka?

Helyes a diákmunka?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szerintetek helyes engedni a gyermekünket dolgozni gimi, egyetem alatt?

Gimi mellett mondjuk nyáron, egyetem mellett pedig részmunkaidőben.

Más, ha rászorul a család, más, ha egyáltalán nem kellene dolgoznia, de elmegy?

Hagynátok a gyerekeknek, hogy diploma előtt dolgozzon, ha akar, vagy inkább ez ellen lennétek, megadtok neki mindent, a tanulás és a fiatalság a dolga?

2019. szept. 19. 13:55
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Fontos, de kihagytam, nem menne a tanulás rovására!
2019. szept. 19. 13:57
 2/12 anonim ***** válasza:
87%

Ha muszáj a család anyagi helyzete miatt akkor ugye nem sok lehetőség van.

Ha nem akkor én a gyerekre bíznám. Ha többet szeretne mint amit a család elő tud teremteni akkor a saját idejével ő gazdálkodik. Ráadásul megszokja a munkahelyi légkört és akár még gyakorlatot is szerezhet.

2019. szept. 19. 14:02
 3/12 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem jó dolog a diákmunka. Megtapasztalja a munka világát, de még "nincs következménye". Ha véletlen nem jön be, simán felmondhat és keres mást, nem múlik rajta semmi, nincs az, hogy munkanélküli lesz és éhen hal a család. De mégis lesz munkatapasztalata. Nem kell neki elmagyarázni az első munkahelyén, hogy kezdésre be kell érni, hogy a felettesünket nem hülyézzük le. És megtanulja értékelni a pénzt, mert látja, hogy igenis meg kell dolgozni érte.
2019. szept. 19. 14:03
 4/12 anonim ***** válasza:
97%

Miért ne engedném?

Ha akar, akkor dolgozzon. El tudja dönteni, hogy belefér-e az idejébe.

Szerintem jó lehetőség a diákmunka kicsit belelátni a munka világába, megérezni, hogy milyen pénzt keresni, és megtanulni azt beosztani.

Középiskolásnál a nyári szünetben végzett munka meg még a tanulást sem befolyásolja.

Egyetem alatt szerintem nem várható el minden családtól, hogy mindent finanszírozzon a már nagy gyereknek, ha egyszer nem állnak úgy anyagilag. Én azt választottam annak idején, hogy inkább teljes munkaidőben dolgozom, és levelezőre járok. Nekem ez egyszerűbb volt, mint nappali és mellett megpróbálni rendszeresen dolgozni.

2019. szept. 19. 14:06
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

A gimi alatt a nyári szünetben persze, ha akar, hadd dolgozzon.

Az egyetem alatt pedig már nagykorú, legyen már annyi szabadsága, hogy ő döntse el, akar-e dolgozni vagy sem.

2019. szept. 19. 14:14
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyetemista vagyok, ha belefér az időmbe dolgozok ha nem nem. Viszont szerintem nagyszerű dolog a diákmunka olyan szempontból hogy új embereket lehet megismerni, kapcsolatokat építeni, és emellett még önállóbbá teszi az embert. Meg persze a plusz pénz is nagyon jó. Szerintem más ha ra van valaki kényszerítve és más ha belefér az idejébe, mert ez utóbbi esetben inkább egy jobb időtöltés és nem teher a munka.
2019. szept. 19. 14:33
 7/12 anonim ***** válasza:
93%
Helyes.
2019. szept. 19. 14:38
 8/12 Savlekotő ***** válasza:
96%
Helyes,ahol nem engedik azért van h továbbra is függő viszony legyen.
2019. szept. 19. 14:50
 9/12 anonim ***** válasza:
95%

Elmúlt 18. Azt csinál amit akar.

Ha inni, szórakozni van ideje. Akkor dolgozni is. Ilyenkor vannak erejük csúcspontján.

2019. szept. 19. 15:12
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha dolgozni akar én nem ellenzem.Szerezzen tapasztalatot,ismerkedjen.
2019. szept. 19. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!