Helyes a diákmunka?
Sziasztok!
Szerintetek helyes engedni a gyermekünket dolgozni gimi, egyetem alatt?
Gimi mellett mondjuk nyáron, egyetem mellett pedig részmunkaidőben.
Más, ha rászorul a család, más, ha egyáltalán nem kellene dolgoznia, de elmegy?
Hagynátok a gyerekeknek, hogy diploma előtt dolgozzon, ha akar, vagy inkább ez ellen lennétek, megadtok neki mindent, a tanulás és a fiatalság a dolga?
Ha muszáj a család anyagi helyzete miatt akkor ugye nem sok lehetőség van.
Ha nem akkor én a gyerekre bíznám. Ha többet szeretne mint amit a család elő tud teremteni akkor a saját idejével ő gazdálkodik. Ráadásul megszokja a munkahelyi légkört és akár még gyakorlatot is szerezhet.
Miért ne engedném?
Ha akar, akkor dolgozzon. El tudja dönteni, hogy belefér-e az idejébe.
Szerintem jó lehetőség a diákmunka kicsit belelátni a munka világába, megérezni, hogy milyen pénzt keresni, és megtanulni azt beosztani.
Középiskolásnál a nyári szünetben végzett munka meg még a tanulást sem befolyásolja.
Egyetem alatt szerintem nem várható el minden családtól, hogy mindent finanszírozzon a már nagy gyereknek, ha egyszer nem állnak úgy anyagilag. Én azt választottam annak idején, hogy inkább teljes munkaidőben dolgozom, és levelezőre járok. Nekem ez egyszerűbb volt, mint nappali és mellett megpróbálni rendszeresen dolgozni.
A gimi alatt a nyári szünetben persze, ha akar, hadd dolgozzon.
Az egyetem alatt pedig már nagykorú, legyen már annyi szabadsága, hogy ő döntse el, akar-e dolgozni vagy sem.
Elmúlt 18. Azt csinál amit akar.
Ha inni, szórakozni van ideje. Akkor dolgozni is. Ilyenkor vannak erejük csúcspontján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!