Karácsony napjainak elosztása. Ti hogy csináltátok?
Tudom hogy még nagyon korai ez a kérdés, de ez már egy évek óta visszatérő probléma és most újra szóba jött.
Szóval a barátommal idén költöztünk össze.
A mi családunknál a program:
-24. otthon (tesóm még a szüleimmel él)
-25. egyik mama (ide jön a többi unoka, tesó, stb)
-26. másik mama ( ide is )
A barátom családjánál:
- 24. otthon
- 25. jönnek a barátom tesójáék (ők idősebbek, külön élnek gyerekkel, stb.)
- 26. itt nincs semmi családi látogatás
Ez így oké is lenne, de ott van a 25. :/ Mamámnál is kéne lenni és az ő szüleinél is egyszerre. Ő napot felezni hogy ebéd itt, vacsi ott nem szeretné.
Eddig ezt a napot külön töltöttük, de már nem szeretnénk.
Még azt se tudjuk hogy akkor 26-án menjenek hozzájuk a tesójáék mert akkor meg ők mennek máshova.. Elég rossz helyzet ez:/
Azt se lehet hogy 24-én akkor az én szüleimhez menjenek mamámék mert akkor mi lesz a többi unokával?
Elég kilátástalannak látom a helyzetet ezért fordultam már ide :/
Ti hogy oldottátok meg? Esetleg erre a helyzetre ötletek?
Hát mit mondjak? Mi nem szeretünk karácsonykor vándorolni.
Feldíszítem a házat, feldíszítem a karácsonyfát, sütök-főzök egy halom kaját... hát nem szeretném bezárni a házat és elindulni a nagyvilágba. Magunknak teszem mindezt.
Szenteste idejönnek a nagyszülők, részt vesznek az ajándékbontásban, a gyertyagyújtásban, együtt vacsorázunk, aztán hazamennek. És ennyi.
25.-e a miénk. Későn kelünk, későn reggelizünk, utána lustulunk, délután ebédelünk, utána elmegyünk tekeregni , korcsolyázni, forralt bort inni.
26-án bulizunk a barátainkkal.
Teljesen egyetértek azzal, aki azt írja hogy nem csak 24-25-26-ból áll a világ. Tiszta sor, hogy a ti esetetekben kevesebb nap van, mint vendégség.
Vagy mindenki megy a saját rokonaihoz,
vagy "feleztek" egy napot és mentek együtt két helyre, vagy valaki kimarad.
Mehettek a két ünnep között is ahhoz, akihez karácsony valamelyik napján nem jutottatok el.
Ja: és fontos a kompromisszum. Beszéljétek meg közösen a társaddal, hogy kik kerülnek sorra az ünnep napjain, és pont. Ne az legyen, hogy egyikőtök mindenhova eljut, a másik családja meg kimarad.
24-én átmegyünk ebédre anyukámékhoz, de ez még nem a Karácsony miatt, hanem anyu születésnapja apropójából, pont 24-én született.
Este otthon együtt férjemmel és a 3 kislányunkkal.
25-én ebédre anyósomékhoz megyünk, vacsorára a szüleimhez.
26-án ebédre a nagyszüleimhez, vacsorára a férjem nagyszüleihez.
27-én pedig mi hívjuk át őket hozzánk egy ebédre, édesapámnak is akkor van a névnapja.
Nekünk annyiból könnyebb, hogy egy településen lakunk, könnyen vándorlunk.
24 munka
25 munka
26 munka
Amúgy itt még csak szeptember van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!