Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha minden adott a babavállalás...

Ha minden adott a babavállaláshoz, várnátok azért, mert fiatalok vagytok?

Figyelt kérdés

Röviden összefoglalnám. A párommal 21 és 26 évesek vagyunk, én vagyok a fiatalabb. Idén tavasszal szereztem diplomát, de a vállalkozásunkban már két éve dolgozom, és idővel át is fogom azt venni (nyilván nem mostanában). Nekem van egy elég nagyösszegű megtakarításom is, mivel mióta együtt élünk, az én lakásom ki van adva, és abból elég szép összeg folyik be havi szinten. Szóval a lakhatásunk biztos, hitelünk nincsen. Sem én, sem a barátom nem az a bulizós típus már, ezt így gimiben-egyetemen letudtuk, többet ér már egy barátokkal összeülős, borozgatós este, minthogy hajnalig-reggelig idegenekkel legyünk az ordító zenében. Beszéltünk már a gyerekvállalásról, ő azt mondta, hogy tart tőle, mert teljesen új terep lesz számunkra, de igazából ha most összejönne, nem bánná, nem szakítana, meg semmi ilyesmi. Én kb fél éve érzem azt, hogy nagyon szeretnék babát és hogy igen, végre magam elé tudnék helyezni valakit a "fontossági sorrendben". Lehet ez azért van, mert a környezetünkben 4 kisbaba is született az elmúlt 1-másfél évben, és így belelátok a mindennapjaikba, és rájöttem, nem annyira ijesztő a gyerekvállalás, mint ahogy sokan lefestik.

De mégis aggaszt az, hogy fiatal vagyok még, és a legtöbb korombeli rémisztőnek tartja ezt. Félek kicsit, hogy 5-6 év múlva, két gyerek mellett "bekattanna" valami, aztán kész vége... De közben meg napról napra azt érzem, hogy mindent megadnék egy babáért. Legutóbb is késett, vettem egy tesztet, és amíg az eredményt vártam, magamban azt reméltem, hogy bárcsak pozitív lenne. Tudom, hogy (hála a szüleinknek, családunknak) sokkal jobb helyzetben vagyunk, mint a legtöbb huszonéves, vagy akár már családos, középkorú emberek. Ezt mondta az egyik barátnőm is, hogy olyan helyzet sosem lesz, ami tökéletes lenne arra, hogy gyerekünk legyen, mert mindig lesz új project, új célok, új tervek, de ha a babát is úgy szoktatjuk, lehetünk rugalmas család. De azért csak ott van bennem a félsz, hogy mi van akkor, ha túl hamar vágnánk bele ebbe.

6 éve vagyunk egy pár, az elején voltak hullámvölgyeink, de az utóbbi években igazából semmi.

2019. szept. 6. 17:10
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
34%
Nem tartana vissza a fiatalkor, az viszont igen, ha nem vagyok házas.
2019. szept. 6. 17:19
 2/23 anonim ***** válasza:
78%
Ha vársz pár évet és utazgattok kicsit, egymással törődtök, azzal jobban jártok hosszú távon, mert gyerekkel korlátozottak a lehetőségek és a szabadidőt is elfelejtheted mint olyant.
2019. szept. 6. 17:22
 3/23 anonim ***** válasza:
91%
Én várnék még. Nekem eléggé úgy tűnik, hogy a párod még nem nagyon szeretné ezt, csak nem akar megbántani. Én akkor vágnék bele nyugodtan, ha azt mondaná, hogy “igen, szeretnék kisbabát”. Ez sokkal megnyugtatóbb válasz lenne, mint ez a mostani “jöjjön, ha muszáj”, nem?
2019. szept. 6. 17:23
 4/23 anonim ***** válasza:
80%
Várnék. Ez most így szép és jó, de rengeteget fogsz változni 21 és 28 éves korod között még (csak példának írtam a 28-at). Nagyon fiatal vagy. Nálunk rokon lány 22 évesen ment férjhez. Rá egy évre belezúgott valakibe, most tipródik, hogy mit csináljon. És hogy mennyire könnyű lenne most csak simán külön menni. (Pedig itt még gyerek sincs, szerencsére, csak házasság.) Ezekben az éveidben fogsz a legtöbbet változni, ne rontsd el az életedet, a gyereket nem lehet "visszacsinálni", ha már ott van.
2019. szept. 6. 17:42
 5/23 anonim ***** válasza:
52%

Semmiképpen nem bsznál el ilyen fiatalon az életem!

(Szr dolog ez, 2 gyerekem van, ha csak a lányom lenne azt mondanám, hogy ****** ****** a ****** ***** ****** aki mást gyerekvállalásra bátorít!! A világ legnagyobb szívása!!

Ha csak a fiam lenne, azt mondanám nem olyan rossz ez - de ha visszamehetnék az időben biztosan rohadt nagy hangsúlyt fektetnék a védekezésre!!)

2019. szept. 6. 17:46
 6/23 anonim ***** válasza:
81%
Én még várnék,mert úgy látszik a párod se áll készen az apaságra.
2019. szept. 6. 17:51
 7/23 anonim ***** válasza:
91%
És,más kivülről szemlélni a dolgot,mint ahogy leirtad a környezetedben levő babákat,és más benne lenni.
2019. szept. 6. 17:53
 8/23 anonim ***** válasza:
42%
Ne tévesszen meg, hogy a környezetedben lévő gyerekesek gyerekválallásra kapacitálnak. Irigységből teszik, hogy neked se legyen jobb mint nekik.
2019. szept. 6. 17:59
 9/23 anonim ***** válasza:
90%
Én is csak akkor vállalnám ezt be, ha a párom is teljes egészében ezt akarja, addig nem merném.
2019. szept. 6. 18:02
 10/23 anonim ***** válasza:
43%

Ebben a helyzetben nem várnék semmire, simán - illetve én előbb a házasságot is szóba hoznám, mert nekem fontos. :)

De ha nem lenne az, minden további nélkül bevállalnám egy ilyen helyzetben - és baromira irigy vagyok, hogy megteheted. :) Ēn mindig fiatalon akartam szülő lenni, sajnos az én életem màsképp alakult.

2019. szept. 6. 18:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!