Hogyan telik a karácsony előtti nap nálatok a családban?
Takarírunk, elkezdünk főzni olyan kajákat, amiknek kell egy kis idő, hogy összeérjenek az ízek.
Szokott lenni töltött káposzta, a párom kedvence. Az én kedvencem a sütőben sült csirkemell kukorica salátával.
Szoktam csinálni pogácsát, meg egy édes sütit és ha tesóm is jön, akkor a kedvenc kekszét.
Én karácsonyi zenéket hallgatók, párom meg annyiszor nézi a reszkessetek betörőket, ahányszor csak leadják valahol.
Apja káromkodva faragja bele a fenyőt a tartóba. De ilyenkor nagyon aranyos, ahogyan küzd a fával :D
Én sütök és próbálom nagytakarítani a házat. Bár idén nem tudom még hogy hogyan lesz, mert karácsonyra már újszülött lesz a házban.
Van egy 30 centis műfenyő, csak elő kell szednem a dobozból, mert feldíszítve rakom el minden évben. Én már karácsony előtt előveszem, mert szeretem sokáig nézegetni. Én főzök, párom készíti a bejglit, én csomagolom az ajándékokat. Páromnak nincsen családja, nekem is egyre kisebb a családom. Szüleimhez szoktunk átmenni, de apám mindig leissza magát a sárga földig, hiába kérem, hogy ne rúgjon be, így már jó előre rettegek az egésztől. Apám részeg, Anyám meg üvöltözik, hogy minek rúgott be, mi meg nézünk, mint Rozi a moziban. Az a része a jó, amikor már túlvagyunk ezen, és párommal lehetek kettesben.
A terv az, hogy idén más lesz. Már tavaly is csomóan kértek, hogy ne vegyünk ajándékot, szóval ez a része könnyebb lesz. És nem fogunk a szüleimnél karácsonyozni, idén megkímélem magunkat ettől a traumától. Majd két ünnep között átmegyünk hozzájuk.
23-át vagy 24-ét jelenti a karácsony előtti nap?
Ha 23, akkor díszítjük fel a fát, esetleg csomagoljuk az utolsó ajándékokat.
24-én főzünk,ajándékok széthordása a családban, este templom, betlehemi előadás, utana vacsora, ajándékbontás.
Azelőtt takaritunk,bejglit sütünk,és valamilyen tésztát a gyerekeim inkább a krémest szeretik.Töltött káposztát főzünk,feldiszitjük a fát,becsomagoljuk az ajándékot.
A szentestét magunkba töltjük,elmegyünk az éjféli misére.
25-én szoktunk átmenni anyósomékhoz ebédre vagy vacsira,26-án ők jönnek,mivel a férjemnek szülinapja,ilyenkor eljönnek a szüleim is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!