Kinek van igaza? Összetörték a gyerekei a táblagépet, de fizetni nem akarnak
Délutánonként nálunk vannak a bátyám gyerekei (11 és 13 évesek). Az alap, hogy az én lányom folyton a célpont, ő van szekálva, csúfolva, kergetve, bántva. Rengeteg a vita emiatt itthon, anyám mossa kezeit, hogy az én gyerekem a nyafka, nem fogja kitiltani az unokáit, stb (a szüleimmel élünk, tehát kikerülni sehogyse tudjuk őket). Ma is itt voltak iskola után, a lányom már reggel előre sírt, hogy ő így nem akar hazajönni, bejön a munkahelyemre a nagyapjával inkább, szóval már alapból jóhangulatúan indult a napunk. Délután hazajöttem, mutatja sírva a lányom, hogy a fiúk összetörték a táblagépét. Tényleg összetört, van rajta egy nagy repedés, és a fele képernyő sötét. Kérdeztem mi történt, azt mondta, hogy videót nézett az ágyában, elkezdték lefogni és csikizni, mire a táblagép valahogy a földre esett, és összetört. A két nagy állította először, hogy ők ott sem voltak, aztán mikor felemeltem a hangom, csak kiderült, hogy tényleg úgy volt, ahogy a kicsi mondta. Nincs sok pénzünk, újat venni nem tudunk. Mikor jött értük a tesóm, beszélni próbáltam vele, hogy legalább a javítás felét fizesse ki. Közölte, hogy ő aztán nem fogja, bizonyítsam be, hogy a gyerekei voltak, vagy pereljem be, de tőle pénzt ne várjak... Úgy, hogy amúgy többszörösét keresi egyedül annak, mint mi a férjemmel ketten. A két gyerek telefonjai többet érnek, mint a mi autónk. Meg sem érezné... Mi viszont arra is spórolunk, hogy nőgyógyászhoz elmenjek az éves szűrésre, vagy hogy a gyereknek tudjunk új szemüveget venni. Meg nekem esik, hogy egy 8 évesnek minek táblagép, meg már biztos előtte is összetörte, az én gyerekem annyira béna, hogy ilyen a kezébe nem kéne adni. Pedig nagyon vigyázott rá, ügyesen használta, megbeszéltük még az elején, hogy napi max. 1 óra, és utána eltesszük, és ehhez tartotta is magát. Plusz hiába ő kapta, nekünk is jól jött nagyon sokszor.
Meg tényleg nem azt mondom, hogy akkor vegyen vadonatújat, csak hogy a javítást felezzük legalább.
Tudod ezek után ki tűrné meg ezeket a kölyköket a gyerekem mellett...
Karácsonyra majd kapnak egy nagy semmit, helyette vesztek a saját gyereketeknek egy új tabletet.
Gyerek ajtajára pedig szereljetek zárat, hogy ha jön a csürhe, be tudjon zárkózni (ill. ha nincs otthon, be tudja a cuccait csukni).
Mindenképp költözzetek el! Nem kötelező minimálbérért dolgozni! Ne hagyd, hogy a lányod ebben a terrorban nőjön fel!
A zárható ajtó addig megoldás lehet.
Mást nem tudsz tenni, komolyabb viszály nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!