Meddig számít normális dolognak, ha a szüleim tőlem kérnek kölcsön rendszeresen?
Nem tudom feltűnt vagy sem utolsó válaszolt, de senki nem partolta rajtad kívül a szülők tartását.
Nem dolgozik az egyik, ok nélkül. Ez sem tűnt fel?
Egyébként a szülő köteles eltartani a gyerekét, még az egyetemistát is. Elvált szülők is kötelesek gyerektartást fizetni a nagykorú, de tanuló gyerek után.
Szerintem az az alap, ha a szülő segíti a gyerekét és nem fordítva.
Lesülne a bőr a pofámról, ha a gyerekemtől kunyerálnék.
Itt nem rossz helyzetben van a szülő, hanem nem akar dolgozni.
Kérdező, ne adj nekik pénzt. Ha betegek lennének, vagy tényleg más ok miatt lenne rossz a helyzet, az is más, de így...nem adnék a helyedben. Mondd azt hogy lekötötted a számládon, ami maradt az meg neked kell a saját költségei fizetésére.
Az nem normális dolog, hogy egy havi fizetésedet elkérik akár "kölcsönbe", ezt semmi nem indokolja. Nem egy bank vagy, hogy hitelezz, pláne ha az egyik szülőd nem dolgozik, ez puszta kihasználás.
Ugyanakkor az sem normális szerintem, hogy 24 éves dolgozó felnőttként csak "beszállogatsz" a költségekbe. Tudomásul kell venni, hogy van egy normális segítési időszak (pl. egyetem elvégzése), ami után már nem feltétlenül kötelesség eltartani a gyerek fenekét a saját háztartásában. Akkor sem, ha van szülő, aki fátyolos szemmel a 35 éves gyerekét is tömi pénzzel. Ebből a szempontból te sem vagy teljesen korrekt.
(Az a válaszoló is elmehet a pékbe, aki szerint bérleti díjat kell a gyereknek felszámolni... na ne már.)
Ebben a szituban viszont a szüleid a gázosabbak. A megoldás az, hogy ha nem akarnak segíteni a gyűjtögetésben (megtehetik), mondják meg hogy mennyibe kerülsz (kaja, rezsi), azon felül pedig nincs alamizsna. Ha nem megy, akkor sajnos az önállósodás lesz a járható út. Nehéz lesz, de hülye te se legyél.
Az ilyen nem dolgozik mert nem akar szöveget nem tudom elhinni. Valószínűleg nem tud valami miatt dolgozni, plusz nem könnyű am munkát talalni 50 evesen. Tudom, tudom, sose dolgozott. Aha.
Állandóan kolcsonkerni nem normális. Mindegy hogy ki kér kitől. Azt kellene kideríteni, miért fogy el a pénz. Tönkre ment valami háztartási gép? Fél kell valamit Újítani? A költségeket képest jóval kevesebbel száll be a kérdező a háztartásba?
17!
Igen, elméletileg lehet. Gyakorlatilag meg nem vesznek fel, mert túl öreg. ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!