Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék ebben a helyzetben?

Mit tehetnék ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
Anyámat én látom el, járókeretes. Nem lakunk együtt, de napi több óra. Hozzáteszem teljesen nem hülye, de végtelenül egoista, nem működik együtt semmiben. Most folyamatosan felsorolja, hogy miket lopok tőle. Szed gyógyszert, amit pszichiáter ír. Én már lassan kikészülök. Megjegyzem engem nagymamám nevelt.
2019. aug. 31. 17:26
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Tegyük fel gondnokság alá teszik. Akkor ki viszi be az otthonba a tiltakozása ellenére?
2019. aug. 31. 23:43
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

"Az a gondom, hogy ha házi betegellátást kérek, úgy gondolom nem könnyíti meg a dolgom,mivel nem együttműködő, és még csak azt sem hajlandó megmondani mit vásároljak, illetve félő, hogy esetleg a gondozót is meggyanúsítja."

Azt írod, a nagyid nevelt, szóval nagy érzelmek nem köthetnek anyádhoz és kötelesség sem. Akkor meg hol érdekel, hogy mennyire együttműködő, meg miként oldja meg ezután az életét?! Az otthonokba nem lehet csak úgy bekerülni, és nem két fillér a legócskább sem. Indítsd el a szociális rendszerben az útját, aztán hadd menjen, amerre a rendszr sodorja! Nehogy már ebbe rokkanj bele, hogy egy olyan ember számára teljesíts gyermeki kötelezettséget, aki a saját szülői kötelezettségét se teljesítette feléd! Ha meg ezt nem tudod így lezárni magadban, akkor meg felesleges panaszkodni, aki magán se segít, azon mások se tudnak.

2019. szept. 1. 07:50
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Sajnos évek óta én látom el. Valószínű karitatív vagyok az átlagtól erősebben. A ház fele az enyém, a karbantartást is én intézem. Anyám állandóan pasizott, nem is értem apám hogyan tűrhette. Anyám egyedül a munkáját látta el rendesen. Otthon nem főzött, nyaranta kirándult. Egyszer megkért, hogy szólítsam keresztanyunak, nehogy azt gondolják ilyen nagy gyereke van. Nagyon régóta gondolkozom, hogy mit tegyek. Sajnos többször hallom, hogy a gondnokság alá helyeztetés ideje alatt, úgy tekintenek a hozzátartozóra mint valami közellenségre. anyám meg az őrületét is logikusan elő tudja adni, és sajnáltatja magát. Ezt most ki kellett írni magamból. Jövő héten megkeresem a lehetőségeket. Még egyszer köszönöm.
2019. szept. 1. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!