Két kiskorú gyermekemre nagyszülői láttatás iránti kérelmet adott be a volt anyósom. A kislányom 7 éves és a mai napig nem vette az apuka a nevére. Ez csak engem való csesztetés. Tarthat a nagymama igényt a gyermekemre aki hivatalosan nem az unokája?
Ha nagyobbik gyereknél elismerte az apaságot, akkor rá vonatkozóan kérhet láthatást az anyja.
Bár, a körülményekből ítélve lóF.szt fog kapni.
De az amúgy sem több, mint, hogy kb havonta pár órára odamehet.
re "nem lehet üresen az apja neve, ha elmúlt 3 éves" én is így tudtam, de ezt találtam:
"A gyámhivatal nem állapít meg képzelt apát a gyermek részére, ezért a gyermek az anya családi nevét viseli tovább, ha az anyát a gyámhivatal nem tudja meghallgatni, mert ismeretlen helyen tartózkodik, vagy a meghallgatáson a szabályszerű idézésre nem jelenik meg."
Én ezt úgy értelmezem, hogy ha nem megy el intézni, akkor nem tud mit csinálni vele a hivatal.
UTOLSÓ!
Ez arra az esetre vonatkozik, amikor az anya elinditotta az eljárást, aztán mégsem jelenik meg. Pont ugyanígy alakul bármilyen polgári pernel is: ha a felperes nem jelenik meg -és írásban én, kérte, hogy nélküle is folytassák le a pert- a per megszűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!