Két kiskorú gyermekemre nagyszülői láttatás iránti kérelmet adott be a volt anyósom. A kislányom 7 éves és a mai napig nem vette az apuka a nevére. Ez csak engem való csesztetés. Tarthat a nagymama igényt a gyermekemre aki hivatalosan nem az unokája?
"Ha az apa személye megállapítható, akkor nincs mese, nincs kibúvás, ő lesz megjelölve apaként. Mi ebben olyan bonyolult?"
Nem bonyolult, csak megvan a törvényes út az apa megállapítására. Nem abból áll, hogy én azt mondom, a szomszéd az apa, aztán azt beírják.
Vagy az apa tesz apasági nyilatkozatot, vagy az anya pert indít az apaság megállapítására.
A kérdező esetében egyik sem történt meg. Ergo, a nagymamának nincs joga a láthatásra, mert ő hivatalosan nem nagymama.
Viszont nem értem, kérdező, két gyerekről beszélsz. Apu az elsőt sem ismerte el, aztán szültél neki egy másodikat is?
Ne csodálkozz, ha kétségbe vonják a történetedet.
Nem attól lesz apa a jog világában, hogy dugott.
Ha férj, vagy aláírta, akkor lesz apa.
Itt ilyen nem történt, nem apa, a vén banya meg nem nagyszülő! Ennyi, csá.
Ha az első gyerek az apja nevén van, akkor a nagymama kérheti a láthatási jogot, kiscsillag. Láthatás, nem láttatás, ha már itt tartunk.
Amúgy kamu a sztorid. Egyszer a hétéves nincs az apja nevén, egyszer a kisebbik.
Vagy be vagy állva a herbáltól, vagy ami valószínűbb, kitaláció az egész.
39!
Annyit sikerült kibogozni, hogy a 7 éves a kisebb. Van egy másik gyerek is, aki nála idősebb. Az alapkerdes szerint ő is kiskorú, fentebb meg már donteskepesnek írta, márpedig az 18 évet betöltött kell hogy legyen, míg nem kiskorú. Jo lenne ha normálisan fogalmazna és nem kamuzna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!