Szerintetek is egyre gyakoribb az ha a feleség csak a férje vezetéknevét veszi fel és marad a keresztneve?
Figyelt kérdés
Szóval pl.: Balogh József + Kiss Anna = Balogh Anna
Egyre több ismerősöm veszi fel így a nevét házasság után. Ez kezd lenni az új trend?
2019. aug. 21. 18:57
21/27 anonim válasza:
Kötőjellel vettem fel a férjem nevét. A saját vezetéknévem nem akartam elhagyni, - né se szerettem volna lenni.
De a férjem vezetéknevét is szerettem volna viselni. Így egyértelmű volt a választás.
22/27 anonim válasza:
Így van ez rendjén, borzasztó degradáló valakinek a néje lenni. Akar a franc. Én vagyok egy külön személy, nem leszek senki néje. Alap, hogy marad mind a két vezetéknevem kötőjellel.
23/27 anonim válasza:
Utolsó, nem mindenki szereti az eredeti vezetéknevét.
Ilyenkor jól jöhet a férj neve, jó indok megszabadulni a nem szeretett vezetéknévtől.
24/27 anonim válasza:
Persze, én nem arról beszélek, hanem amikor a nők régen fullra Kovács Istvánné meg Nagy Józsefné és hasonlók alatt futottak. Brrrrr, még a gondolattól is!
25/27 anonim válasza:
Amúgy régen pl Angliában is úgy volt, hogy a feleség Mrs Férj neve lett.
Szóval, pl Mrs Joseph Brown - tehát ott se lehetett tudni, hogy mi is a feleség neve.
Nem tudom, ez mikortól fordult át a Mrs Női név Férj vezetékneve verzióba.
26/27 anonim válasza:
Milyen szerencse, hogy annyi verzió van, hogy mindenki kedvére eldönthesse, milyen formában használná a férjes nevét! 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!