Belefér egy jó kapcsolatba hogy a férfi minden hétvégén kocsmázik? És ha pici baba is van már?
7 hónapos terhes vagyok. Párom minden pénteken vagy szombaton elmegy kocsmázni a haverjaival. Mondtam neki, hogyha megszületik a pici, ritkítani kellene ezeket.
Erre azt vágta a fejemhez, hogy ne akarjak házisárkány lenni! Tényleg olyan nagy kérés, hogy kocsmázás helyett inkább a gyerek körül segítsen??
Már régóta eljárogat, de csak heti egyszer. Örülök neki, hogy a sok munka után kikapcsolódik. De szerintem az lenne a normális, ha a pici fia fontosabb lenne, mint a haverjai.
ne mondjátok már, hogy aki heti egysze "kocsmázik" az alkoholista... gondolom beülnek valahova a haverokkal beszélgetni, és ennnyi...
nektek semmi se jó, ha hetente megy, akkor menjen kéthetente, ha kéthetente megy, akkor menjen havonta, ha havonta megy, akkor menjen kéthavonta???
nem tök mindegy hogy hetente vagy kéthetente megy? önálló felnőtt férfi, azt csinál, amit akar, joga van a személyes szabadsághoz. ha amúgy minden rendben, törődik a nővel, a gyerekkel, szeretik egymást, akkor nem ez a heti pár óra fog a kapcsolatuk rovására menni.
lehet hogy az a baja a kérdezőnek, hogy ő viszont nem jár el sehova és egyedül érzi magát, különösen akkor jön ez elő, amikor a férfi jól el van a haverjaival. ez esetben több közös program is kell.
ha a kicsi születése után hajlandó erről lemondani, akkor rendben. abba belemenne, hogy esetleg te is kiruccanj hetente 1-2 órára? mert neked is jár.
nálunk ebből nagy probláma volt. apum bár nem ivott, de gyakran eljárt (ő nőzött, munka címen. volt egy rakat barátnője, csak haveri szinten,de szeretője is). sőt az idő haladtával egyre többet. övé volt a ház körüli munka, anyum vitte a háztartást. pár év után anyumra maradt minden. tesómmal volt 5 hónapos terhes, mikor egyedül festette ki az egész házat, mert apu nem segített, festőre meg nem lehet költeni. le is eshetett volna a létráról. csinált apum egy vállalkozást, egész jól ment, de megunta. kitalálta, hogy visszamegy dolgozni, keres pénzt, anyum csinálja a vállalkozást, és több lesza bevétel. 2-3 hetente járt haza, pedig kb. 40-50 km-re dolgozott, anyumra maradt minden. én már ovis voltam, de tesómat be kellett adni bölcsibe.
az én férjem egyébként teljesen más, egyrészt nem iszik, még sört sem, másrészt nem nagyon jár el a barátaival, néha találkoznak, beszélgetnek, de nem ülnek be kocsmázni. ő úgy gondolja, ha van egy társa, felesége akkor illik vele tölteni annyi időt, amit csak lehet. bár nincs gyermekünk, és még nem is nagyon tervezzük, de néha vannak olyan elszólása, ha fia lesz, mennyit fognak majd focizni, ide-oda viszi... de ha lány, akkor is megtanítja focizni, hová vinné, milyen nevet választana neki stb. gondolkodás nélkül besegít a házimunkában. ( kombinálja a dolgokat pl. meccs közben gyakran beviszi a szárítót, és összehajtogatja a ruhákat) jó látni, hogy készül a gyerekre, tervez, és biztos nem maradok egyedül a nevelésben, gondozásban sem
Tisztelt 10:01!
Harcos amazonnak tűnsz, bár nem tudom a névkiírás alapján, az vagy -é?
Mindegy is. Figyelj. Nekem speciel semmi bajom nem lenne azzal, ha a párom elmegy ide-oda haverozni. Menjen focizni, menjen játékvasútazni, kosárlabdázni, hokizni, pin-pongozni... mit bánom én.
De a kocsmába nem lehet úgy beülni, hogy egy pohár sör és nagy beszélgetések. Megy a foci, megy a politika, közben pedig nő a fogyasztás.
Ezzel csak azt szeretném írni, hogy az ami kikapcsolódás könnyen válhat rossz szenvedéllyé is. Lehet egy férfinek is szórakozni -sőt kell is-, de vannak ennek más formái is.
egyébként elmondanám, hogy (külföldön lakunk, nyáron negyvenöt fok van) a párom heti 3x-4x-5x főleg nyáron (télen huszon-x fok van) bizony hazafelé beül a kollégáival egy sörre munka után. Ez egy pub, ahová 99%ban európaiak járnak, és bizony az összes többi európai is beül egy sörre vagy egy hideg üdítőre munka után, mivel a hely nem este van tele, hanem du 5 és 6óra között.
amikor én később végzek, akkor megvár, (útba esik a hely) legalább nekem is jut társaság, bár alkoholt én ritkán iszom. amikor nincs kedvünk, nem megyünk, azt ennyi. ha azt mondanám hogy nem vagyok jól, vagy főztem, vagy szeretnék otthon lenni vele, első szóra jönne, de sose piszkáltam, hogy miért megy.
mondjuk itt a klíma is közrejátszik, meg az, hogy munka után itt találkoznak az európaiak.
mondjuk azt hozzá tenném hogy van amikor nem sört iszik csak ásványvizet :)
bár ez más...olyan helyen lakunk ahol nincs nagyon hova kimozdulni.
szerintem a kérdező nő egyedül érzi magát, nem nagyon jár el sehova és azért bántja a dolog. ha a férfi nem részegedik le, heti egyszer elmegy otthonról pár órára az igazán nem sok, úgy érzi jár neki ennyi szabadság a sok munka után és igaza is van.
csak a nőnek is járjon! (a gyereknevelés is munka, sőt!)
A magyar mentalitás azért más. Külföld is más, még ha az a alapmentalitás magyar is. A pub kocsma tulképp, de a kultúra, meg a környezet más. Oda beszélgetni mennek be tényleg, annak van kultúrája, nálunk beszélgetni és inni.Ettől nem lesz vki alkoholista, de nem nehéz elindulnia lejtőn...
Egyébként gyerekkel még nehezebb. Ha nincs gyerek, a nő meg a férfi is szabadabban tud , haverozni, pletyizni stb. Nem tűnik fel annyira a "kimaradozás", meg nem is lényeges pont. De amint nagy már a has+ megszületik a baba...kész, az a nőnek 24 órás non-stop "szolgálat", a férfi meg ugyanúgy "kijár" szabadon. De ezt a dilemmát gyerek mellett lehet jobban megérteni, mert valahol a nő szabadsága elveszik.
Heti egyszer pár óráról van szó, és két sörről. Nem hiszem, hogy ez ekkora probléma. Bocs, de tényleg nem tudom megérteni =)
A másik, hogy te miért nem mész el? Barátnőiddel valahova. Ezt most komolyan kérdezem, és választ várok! Mert szerintem itt van a probléma gyökere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!