Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit válaszoljak, hogy leszálja...

Mit válaszoljak, hogy leszáljanak végre rólam?

Figyelt kérdés
Nem akarok gyereket. Ezt a környezetemben lévők nehezen fogadták, nem értik, és nem tudják hova tenni. Én meg azt nem értem, mi ezzel a probléma... Még csak 21 éves vagyok, és amikor felhozzák ezt a témát, rengeteg dolgot fel tudok sorolni, hogy miért nem akarok gyereket. Mintha egy másodpercre megértenének, már-már azt hiszem jön egy "oké megértem, te életed" mondat, de nem, hozzám vágják, hogy "még te is gyerek vagy, majd meg gondolod magad", és erre már nem tudok mit visszaszólni, csak egy duzzogó nem-et. Egyszerűen nem szeretem a gyerekeket, irritálnak, és legbelül teljes mértékben érzem azt, hogy nekem ez sosem kéne, nem vágyom rá egyáltalán. Ez az amit sokan nem értenek. Szóval szerintetek milyen frappáns választ kéne mondanom erre a mondatra,akárhányszor hallom, hogy 'majd megváltozik,még te is gyerek vagy', csak hogy hagyjanak már ezzel, és fogadják el a döntésem?

2019. aug. 16. 08:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
26%
Kérdező! Azt kérdezted, hogy "Mit válaszoljak, hogy leszálljanak végre rólam?" (Noha te egy l-lel írtad a leszálljanak-ot). Erre több lehetséges választ is kaptál, amivel elkerülheted a konfliktust, de a kommentjeidből kiderült, hogy igazából nem nyugalmat akarsz, meg hogy békén hagyjanak, hanem meg akarod győzni őket, hogy neked van igazad. Itt előre mondom és megjósolom, hogy nem fogod tudni meggyőzni őket. Pedig neked van igazad, hiszen a te tested, a te döntésed. De a rokonaid pont feljogosítva érzik magukat, hogy rendelkezzenek a méhedről. Ha eddig nem tudtad meggyőzni őket, ezután sem fogod tudni, tehát marad az, hogy vagy élvezed a konfliktust és minden alkalommal belemész, vagy azt mondod, hogy "Még nem akarok gyereket." Ha azt mondják, hogy "Majd meggondolod magad." Mondd azt, hogy "lehet". Ebbe nem tudnak belekötni. Egyébként amíg duzzogva válaszolgatsz, és nem vagy képes érett módon kezelni egy konfliktust, addig tényleg gyerek vagy.
2019. aug. 16. 11:42
 12/18 anonim ***** válasza:
67%

"Egyébként amíg duzzogva válaszolgatsz, és nem vagy képes érett módon kezelni egy konfliktust, addig tényleg gyerek vagy."- ez egy nagy tévedés, a konfliktus-kerülés egyáltalán nem egy konfliktus érett kezelése, sokkal inkább pont az ellenkezője annak.

És valóban, nem arról kell a Kérdezőnek meggyőzni a kotnyeleseket, hogy az ő álláspontja a helyes, hanem arról, hogy ne üssék az orrukat olyasmibe, amihez semmi közük sincs.

(nekem az egyik sztenderd válaszom az ilyen okoskodóknak, hogy "a macska ötöt fial, és mégse ünnepelteti magát, sőt a kandúrt se üldözi gyermektarháért..."

Egy ilyen válasz után például nem szokták újra felhozni a gyerek-kérdést.

2019. aug. 16. 11:59
 13/18 anonim ***** válasza:
37%
Miért harcolsz? Miért nem lehet csak annyit mondani, hogy "később" és kész?
2019. aug. 16. 12:31
 14/18 anonim ***** válasza:
8%

Mond azt, hogy leszbikus vagy, hogy nem a férfiakat szereted. Családnak otthon meg nem mutatod be a pasidat :D

Meg ne lássanak vele városon belül, meg van oldva.

2019. aug. 16. 13:15
 15/18 anonim ***** válasza:
35%
Kérdező, azt én sem értem, hogy 21 éves korodban ez egyáltalán miért téma? Még ha 31 lennél, és úgy cseszegetne a környezeted, az is buta dolog. Na de 21 évesen... Egy esetben tudom elképzelni, ha folyton ezzel jössz, ezzel kérkedsz, te hozod fel a témát, csak hogy generáld a feszkót. Mert alapból ennek a témának ennyi idősen terítéken sem kellene lennie.
2019. aug. 16. 14:45
 16/18 anonim ***** válasza:
87%

Én 27 vagyok és simán azt csinálom, hogy ha közeli családtag kérdezi a dolgot akkor válaszolok, hogy ezt már megbeszéltük. Ha távolabbi ismerős/rokon érdeklődik akkor "nem hallom meg a kérdést" vagy csak annyit felelek, hogy: Köszönöm így is tökéletes az életem.

Erre többnyire úgy meglepődnek, hogy nem is kérdezgetnek tovább.

2019. aug. 16. 15:05
 17/18 anonim ***** válasza:
81%

Rájuk hagyod és kész.

És egyébként a kötél bármelyik oldalán állsz mindig támadnak valamivel. Engem a gyerek apja elhagyott amint terhes lettem (tervezett volt), és azóta is azt hallgatom mindenhol hogy "inkább vetettem volna el, mint hogy egyedül neveljem", "ilyen fiatalon minek szülni", "tetovált vagy tuti iszol is és verni fogod"...

Teljesen mindegy mit csinál az ember mindig csak a belepofázást kapja, mert mindig mindenki jobban tudja a dolgokat mint te magad. :D A legtöbb amit tehetsz hogy megtanulod elengedni a füled mellett. :)

2019. aug. 17. 09:44
 18/18 anonim ***** válasza:
53%

22 évesen én sem tartanám aktuálisnak a babakérdést,

na de röviden... miért nem válaszolod azt hogy még nem állsz készen a gyerekvállalásra, nem érzed magad elég érettnek ,és különben is előbb egzisztenciálisan szeretnél úgy állni, világot látni, egyáltalán élni egy kicsit, mielőtt átadod magad a koszos pelenkák ,a szoptatás és a hajnali felkelés procedúrájának. Meg egyáltalán miért kellene engedni a társadalmi nyomásnak? Csak mert a világ legédesebb mosolya a kisbabáké? Vagy mert minden ami történik, az kialvatlanság, az elhízás(nem minden esetben)a logó mell és úgy egyáltalán az egész, megváltozott tested kárpótolja egy kis mosoly és gügyögés? Vagy az amikor totyog és először mondja hogy anya?

Ugyan már... ezekkel ráérsz. Sőt talán nem is akarod mindezt. Lehet hogy karriert akarsz, meg ilyesmi- na nem mintha a baba kizárná ennek a lehetőségé- de lehet hogy más terveid vannak. Hiszen nem mindenki szeretné látni a javított kiadását a kölykében... Tegyél rá hogy mit mondanak, mert a Te tested,a Te életed. Meg különben is...olyan gyorsan változik a helyzet... Lehet hogy tavaly még nem akartál gyereket, nem érezted magad érettnek, vagy késznek egy ilyen volumenű döntéshez, de mint írtad 22 éves vagy. Ki tudja mikor érzel késztetést, ha egyáltalán lesz ilyen, hogy legyen 1,2,3 vagy sokkal több gyereked :D

2020. máj. 22. 04:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!