Mit válaszoljak, miért nem kell minden lépésünkről tudnia?
Anyós-téma, akit zavar, most hagyja el az oldalt..:S Aki viszont anyós nevelésben otthon van, kérem, válaszoljon!
Szóval ki-be menet anyósék háza előtt megyünk el, és anyósom előszeretettel minden egyes alkalommal megkérdezi, h hova megyünk/hol voltunk, esetleg mikor jövünk/kikkel megyünk/stb. kérdéseket. De ha így nem, átcsalogat minket magukhoz és kiszedi belőlünk ugyanezeket az információkat és a napi programunkat percre lebontva.
Nem tudom megmagyarázni, h miért, de ez engem szörnyen zavar! Miért kell minden lépésünkről beszámolni?? Próbáltuk már elütni a helyzetet viccesen, de abból meg sértődés lett ("Miért, titok, h hova mentek?").
Hogy lehetne ezt a helyzetet megoldani?
Fúú nálunk dettó volt a helyzet. A férjem a végén már csak azt mondta a hová mentek kérdésre : csak a közelbe a mikor jöttökre: majd
Kivel mentek: nem ismered
Biztos hogy megsértődnek de pár nap után úgy is rá jönnek hogy semmi közük hozzá!! Sok sikert!
Úgy,hogy a férjed leül velük erről nyíltan és egyenesen beszélni.Ha nem veszik a célzást akkor szépen nem veszekedve de határozottan mondjátok meg nekik,hogy nem vagytok már gyerekek,hogy be kellene minden percetekről számolnotok.Ezen nincs mit megsértődni,természetes,hogy zavar téged ez a túlzott kíváncsiság.Joggal érezheted úgy,hogy nincs magánéletetek,mert nekik mindenhez közük van.Hát nincs,és ezt jobb ha megértik.Mondd meg nekik,hogy Ti sem számoltatjátok el őket az idejükről,hogy mikor mivel töltik,és Ti sem tartoztok számadással.Majd ha ezt teszitek akkor tegyék ezt Ők is.Az én anyósomék is így kezdték,de leszoktattuk őket róla.Néha még most is előfordul,hogy keresik telefonon a férjem,mondom,hogy nincs itthon és kész.Nem kötöm az orrukra hol van.Van,hogy rákérdeznek,és hova ment?Akkor azt mondom dolga van,ha megjön majd visszahívja,ennyi.
Aki nem akar érteni a finom vicces célzásból,azzal nem lehet mást kezdeni,mint nyíltan megmondani neki,hogy ez nagyon zavar benneteket.Nem neked kell emiatt kellemetlenül érezned magad,hanem annak aki ennyire tolakodó.
Köszönöm mindenkinek a válaszát, jó tudni, h nem vagyunk egyedül ezzel a problémával, és hogy van, akinek sikerült megoldania, ezek szerint nem reménytelen :)
A sablonos válasz ötlete nekem tetszik, de szinte biztos a sértődés (ha van joga hozzá, ha nincs :( ).. Mondjuk jobb híján ez lesz :S Akinek még van jó ötlete, írjon!
Hu, az 1. valaszolo super valaszt irt!!!! Nagyot nevettem rajta, es mennyire igazat irt.
Unatkozik a mama, ennyi. Kivancsi is, es gondolom felt benneteket.
Nincs jo otlet, ha flegman valaszoltok ti vagytok a rosszak, de mindent meg megse lehet az orrukra kotni.
Gyorsan, sietve valaszoljatok neki, es probaljatok minel rovidebben csak igen-nemekkel valaszolni.
Aztan ha megsertodik akkor mi van? Nem lesz semmi szerintem.
Na,a minden lében kanál anyósok pontoznak ám:):):)
Szánalmas mikor valakinek nincs annyi esze,hogy nem mászunk bele a másik életébe.Még akkor sem,ha az a gyereke és annak családja.Aztán nem értik miért utálják őket,miért tartják távol az unokáktól őket...stb...
Azt hiszem én szerencsésnek mondhatom magam,értelmes emberek a férjem szülei.Ha vannak is nézet különbségek meg lehet velük beszélni.
Akik meg nem értenek semmiből,azokat elégítse ki,hogy itt lepontozhatnak,ez legyen a legnagyobb örömük,a családjuk meg tudjon tőlük jó messzire menekülni:):):)
Köszönöm nektek is a választ!
Nem tudom, ki pontozgat le, de abbahagyhatná! Inkább leírhatná ide a véleményét, mint ahogy más normális emberek is teszik..
Tényleg nem válaszoltam, bocsánat - viszont nem is pontoztalak le (felpontoztalak).
Szóval a férjével él a mama, elvileg jól megvannak, továbbá a férjemnek van egy testvére, aki szintén otthon lakik velük. Ja, és még nem nyugdíjas, dolgozik. Tehát elvileg van társasága, meg elfoglaltsága - ettől még persze unatkozhat..
Mondjuk akkor sem ez lenne a legcélravezetőbb megolás szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!