Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit válaszoljak, hogy leszálja...

Mit válaszoljak, hogy leszáljanak végre rólam?

Figyelt kérdés
Nem akarok gyereket. Ezt a környezetemben lévők nehezen fogadták, nem értik, és nem tudják hova tenni. Én meg azt nem értem, mi ezzel a probléma... Még csak 21 éves vagyok, és amikor felhozzák ezt a témát, rengeteg dolgot fel tudok sorolni, hogy miért nem akarok gyereket. Mintha egy másodpercre megértenének, már-már azt hiszem jön egy "oké megértem, te életed" mondat, de nem, hozzám vágják, hogy "még te is gyerek vagy, majd meg gondolod magad", és erre már nem tudok mit visszaszólni, csak egy duzzogó nem-et. Egyszerűen nem szeretem a gyerekeket, irritálnak, és legbelül teljes mértékben érzem azt, hogy nekem ez sosem kéne, nem vágyom rá egyáltalán. Ez az amit sokan nem értenek. Szóval szerintetek milyen frappáns választ kéne mondanom erre a mondatra,akárhányszor hallom, hogy 'majd megváltozik,még te is gyerek vagy', csak hogy hagyjanak már ezzel, és fogadják el a döntésem?

2019. aug. 16. 08:28
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
85%
Semmit. El kell kerülni a témát.
2019. aug. 16. 08:36
 2/18 anonim ***** válasza:
80%

Hagyd rájuk.

Jó akkor majd meggondolom magam.

Nektek van igazatok.

Ennyi. Azt mondanák amit akarnak,te meg azt csinálsz amit te akarsz.

2019. aug. 16. 08:46
 3/18 anonim ***** válasza:
90%
Az "Ezt már megbeszéltük." mondatot kell fapofával elmonadni akár többször is.
2019. aug. 16. 08:47
 4/18 anonim ***** válasza:
58%

Mar vagy ezer ilyen kerdes volt.

Nem ertem miert olyan nehez, hogy amikor felhozzak a temat megmondod, apuka/anyuka majd akkor, ha eljon a megfelelo ido es partner, es ugy gondolom/erzem hogy keszen allok ra. Ezennel felallsz es elsetalsz.

Nem ertem miert kell tulragozni, miert kell olajat onteni a tuzre es kijelenteni hogy nem akarsz gyereket (meg ha igy is van, ez a te dolgod, de nem kell mondani)

2019. aug. 16. 08:50
 5/18 A kérdező kommentje:
Miért ne mondhatnam így ki? Akkor meg 35 évesen jönnének a 'mikor akarsz már gyereket, miert nem szültel meg, baj van veled, meddig akarsz varni' kérdések. Azt akarom, hogy az ismeretségi körömben mindenki tudja, fogadja el, hogy ez az én életem, en döntésem,es 10 ev mulva ne kelljen hallgatnom ezeket a kérdéseket.
2019. aug. 16. 08:57
 6/18 anonim ***** válasza:
60%
Miért akarod őket meggyőzni? Semmi értelme. Szépen érts egyet velük. Így mindenki megnyugszik, te meg úgyis azt csinálsz amit akarsz.
2019. aug. 16. 08:57
 7/18 A kérdező kommentje:
Azért is akarom őket meg győzni mert belső dühöt és haragot érzek még mindig az miatt, hogy amelyik nő nem akar szülni, az nem is nő, és önző, szinte egy ufo. Miért? Kérdem én. NEM veszekedést akarok szitani, csak én mint a kötél másik végén álló ember, nem ertem miert vagyok elitelve ezért a döntésemert, mintha valami isten ellen való vetket követnek el ezzel. 2019-ben miért tartunk meg mindig itt ennél az ősrégi felfogasnal?
2019. aug. 16. 09:07
 8/18 szántóvető ***** válasza:
18%
írták már hogy hagyd rájuk.esetleg kérdezz vissza h hányszor kérdezik még meg,gond van-e a memóriájukkal,nincs más témájuk,stb.ugye nem vagy konfliktusfüggő?ne foglalkozz a dologgal.egyébként simán lehet hogy rádjön a szülhetnék 10 év múlva,ezt te sem tudhatod.az emberek változnak.mindenki változik ahogy öregszik,másképp lát dolgokat stb.
2019. aug. 16. 09:21
 9/18 anonim ***** válasza:
24%
Azt kell megértened, hogy itt egyféleképpen tudsz nyerni, ha hagyod, hogy azt higgyék ők nyertek. Le kell szarni. Minél jobban kapálózol, annál jobban fognak cseszegetni.
2019. aug. 16. 09:36
 10/18 anonim ***** válasza:
54%

"Szóval szerintetek milyen frappáns választ kéne mondanom erre a mondatra,akárhányszor hallom, hogy 'majd megváltozik,még te is gyerek vagy'," - Kérdező, ez vérmérséklet kérdése, amit én mondanék, azt nem engedné beküldeni a szoftver se... (körülírva: megfogalmaznám kendőzetlen szavakkal, hogy mi a véleményem azokról, akik szerint a gyerekszülés az élet fő értelme és csúcsteljesítménye...)

de lehet, hogy szimplán csináltatnék 2-3 pólót "nem lesz gyerekem" + "child free zone" felirattal,

[link]

és ha ilyenekkel találkozom, azt venném fel:)

2019. aug. 16. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!