Mit tegyek? Meddig tart ez így?
A szüleim kezdenek elkeseríteni teljesen. Nemcsak ők de ők is. Egy féléve költöztünk abba a lakása ahol most vagyunk de azóta csak a baj van. Anyukám és apukám nem dolgozik, apukámnak egészségügyi problémák miatt nem lehetett, anyukám meg hát már nem fiatal és ha nem kellett volna elköltözni, akkor nem hagyta volna ott a munkahelyét de így hogy nem fiatal már, így nem akarja ugyanazt folytatni itt amit a másik helyen. Egyéb jellegű munkát meg keresett de nem talált. Meg amúgy is vannak váratlan kiadások, nekem egy albérlet, elromlottak dolgok. Én kerestem diákmunkát de nem sikerült munkába állnom mert vagy vissza se jeleztek vagy behívtak interjúra de sajnos nem sikerült. Konkrétan szakmámhoz kapcsolódót kerestem, egyszerűbb munkát biztos találtam volna jobban de a végsőkig reménykedtem hogy valamelyik a sok jelentkezésem közül összejön, egyik helyre jelentkeztem a másik után.
Aztán apukámnak is vannak hülyeségei amivel anyukámat felhúzza.
Meg anyukám annyira a lakást se szereti amiben lakunk, bár félig fel van újítva de még így is kellene, meg bizonyos költségek indokolatlanul magasak.
Anyukám is szívesen elmenne valahova nyaralni de több napra nincs pénz, egy napra is jó ha összejön. Én 2 napra voltam a párommal, legalább annyi pihenésem volt.
Különben van félretett pénzem és felajánlottam, hogy azt beleadom az utazásba ha elmegy velem valahova de nem fogadta el mert az az én pénzem. Meg kellene neki egyébre is költeni de szerintem arra se akarná elfogadni. Viszont mivel ezt se fogadja el és munkába se állnak, ezért mást nem tudok kitalálni.
Apukám amiben segíthetne se nagyon segít neki vagy csak minimálisát de ezzel én szintén nem tudok mit kezdeni mert megváltozni már nem fog, legfeljebb én segíthetek többet.
Szóval mit csináljak? Részben tudom hogy segítenem kellene kicsit többet, másrészt meg úgy érzem, hogy én nem tehetek semmiről, ezért igazságtalannak érzem, hogy az én hangulatomat is elrontják.
Valami hobbi kellene lehet anyukámnak, a semmitől az is több, néha az is baja volt, hogy nem tud mit csinálni a lakásba (ezért szeret járkálni). Javasoltam neki a nyelvtanfolyamot mert az hasznos is lenne de az pénzbe kerül. Meg az angolt, mint nyelvet nem szereti. A németet is felvetettem, nem tudom arról mit gondol de amúgy is pénz kérdése.
Senki sem dolgozik, akkor miből éltek? Fél éve várjátok az álom munkát, miközben felkopik az állatok?
Amikor a "nincs" az úr, akkor el kell fogadni bármelyik állást, és onnan lehet tovább keresgélni másik munkát.
Nem azt mondom, hogy semmink nincs, tudunk kaját venni meg ha muszáj 1 napra elutazni valahova, mert mondjuk ott van intéznivaló, azt kifizetjük.
De van amit félretett pénzből tudunk csak.
Meg van amit inkább később veszünk meg/javíttatunk meg mert éppen nincs rá.
Segíts anyukádnak munkát keresni.
Jelenleg én is állást keresek, és elég sok olyanba belefutottam, ahol megváltozott munkaképességű embereket keresnek, akár ilyen borítékolós munkára, vagy otthonról végezhető telefonosra. Igaz ezek nem fizetnek túl sokat, de még havi 90-100.000 forint is jóval több mint a semmi. Próbálj meg te is részmunkaidős állást keresni, ne csak diákmunkát.
Amúgy megértem, hogy neki is hiányzik a pihenés. Ő nem egy hétre vágyik. Már 1 napnak is örülne.
Amúgy keresett munkát de általába mindhez kellett valami ami neki nem stimmelt, vagy angolul kellett tudni vagy informatikához kellett érteni, vagy egészségügyi végzettség kellett vagy mikor mi.
Hát igazából van neki mit kipihenni. A házimunkát például, meg rengeteget jár a boltba, mert minden valahogy olyan hamar elfogy, pedig nem akar ilyen gyakran menni.
Meg járkál orvosokhoz is,ilyen-olyan bajával. Meg intézni ügyeket, amiket kell (számlával kapcsolatos dolgot, temetőbe a sírokat gondozni).
Egyébként is, én tudom saját tapasztalatból hogy nem az a pihenés amikor otthon csinálja valaki a semmit hanem amikor elutazik valahova és mondjuk hegyeket meg szép városokat lát.
Most így kívülre ez egy tök könnyű helyzetnek tűnik, pedig nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!