Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire számít az iskolai...

Mennyire számít az iskolai végzettség?

Figyelt kérdés

Van egy fiú aki tetszik. Okos, jó tanuló, az egyik legismertebb magyar egyetemre készül továbbtanulni. (Valószínű fel is veszik). Én csak 2 éves szakmát fogok tanulni, aztán dolgozni akarok. A szülei orvosok.

Ez nagy hátráltató ok kehet?

2010. júl. 11. 22:01
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
K.rvára mindegy ki milyen. Hadd szögezzem le: egy papír, és az inelligencia két különböző dolog. Ugyanez a viszony áll fönt a végzettség kontra jövedelem között. Hogy többet keres egy diplomás? Na ebben sem lennék olyan biztos. Először is a szakmunka kétkezi munka, tehát olyan tevékenység, aminek egyrészt van becsülete, másrészt tényleges (azaz direkt módon kimutatható) hasznot hoz az országnak, és (néha sajnos) azoknak a "nyakkendős" emberkéknek is, akiknek az orruk beleakad a bárányfelhőbe, annyira el vannak szállva attól hogy van egy diplomának kerszetelt papírjuk. A másik: érdekes, én pl. "csak" villanyszerelő vagyok, és mégis van munkám mindíg. Anyagilag pedig simán megélek belőle (pl. munka mellet maszekolok). Sokszor én segítek a tesóimnak, (akik közül az egyik pl. diplomás) mert elmondása szerint én jobban keresek nála. Rövidtávú terveim között pedig szerepel egy vállalkozás beindítása, aminek a működésére pedig megintcsak nagy az esély a szakma hiánya miatt. Most akkor ki keres jobban, ha ez annyira sarkallatos kérdés, hm?! Egyébként pedig bele lehet sz@rni abba a kapcsolatba ahol az első kérdés a pénzről szól. Ha akarnék én is vehetnék akár már holnap diplomát. Akkor én is egyből "okos bácsi" lennék azok szemében akik lenézik a valódi szakmákat? Na ennyi. Ja és egy gondolat a végére: Egy ember intelligenciája nem a nagyságán mérhető le, hanem hogy hogyan bánik a nála "kisebb" emberekkel. Úristen! Hittétek volna hogy egy szakmunkás ilyeneket is tud írni?! Hihetetlen nem???! Kösz annak aki elolvasta!
2010. júl. 31. 06:34
 32/37 anonim ***** válasza:
előző vagyok: elírtam, a gondolat eleje így helyes: az ember nagysága nem az intelligenciáján mérhető le.... a többi jó:)
2010. júl. 31. 06:39
 33/37 anonim ***** válasza:

A srácnál nem biztos hogy hátráltató ok bár neveltetéstől is függ, de a szüleinél sztem 80% esély van arra hogy nem lesznek oda érted még ha nem is mutatják ki.

Ez egy tipikus értelmiségi család, ahol szálka lenne egy prolimunkás.

Menj te is vmi egyetemre legalább egy bölcsész szak már csak összejönne nem?

Lényegtelen hogy mi csak felsőbb végzettség legyen.

2010. júl. 31. 10:10
 34/37 anonim ***** válasza:

ma 06:34

Igen többet keres egy diplomás!!!

pl

mérnök inforatikus microsoft

kezdő bér 350000 2 év múlva 600000

nemzetközi jogász kezdő bér 400000

2 év múlva 1, 2 millio per hó

ezek nettóban értendőek!

2010. júl. 31. 10:14
 35/37 anonim ***** válasza:

iylen pénzeket semmiféle szakmunkás végzettséggel nem lehet megkeresni napi 8 órás állásban egy műszakban heti 2-3 szabadnappal.

És akkor a rengeteg utazás, a kétévente cserélt magánhazsnálatra is engedélyezett cégeskocsiról, az ingyen telefonról, lakástámogatásról, a havi üzemanyag támogatásról még szó sem esett!!

Van egy két ilyen ismerősöm és a legtöbbnek csak a havi ruhapénze (öltönyre kosztümre stb) annyi mint az én havi fizetésem.

2010. júl. 31. 10:17
 36/37 anonim ***** válasza:

6:34 10:14-nek

Ezek csak számok, azaz elmélet. A valóság pedig az, hogy a diplomások nagy része csak elméletben keres ennyit mert:

1. vagy nincs munkája (nagy részük nem is tud elhelyezkedni a szakmájában)

2. ha van, akkor meg messze nem ennyit kap MAGYARORSZÁGON (geofizikus ismerősöm mondta ő pl. 160E nettót kap kb. havonta.)

De a kérdés szempontjából teljesen irreleváns ki mennyit keres. Egy kapcsolat nívóját nem az anyagi szempontok határozzák meg - jó esetben- hanem a személyes ill. érzelmi érettség: ha egy diplomás személy a végzettségére hivatkozva anyagi oldalról ítéli meg az embereket, az menjen vissza óvodába, és tanuljon a gyerekektől.

2010. júl. 31. 10:31
 37/37 anonim ***** válasza:
én is és az exem is fősulit végeztünk, nekem még nem volt meg egy éve a nyelvizsgám, és belül qurvára frusztrált, sokat veszekedtem emiatt, szar érzés volt, hogy ő harmincal többet keres, és idegesített, hogy ő eleve nyelvtanárként, és neki jó családi körülményei miatt már gyerekkora óta nem volt erre gondja. Engem frusztrált, pedig fősulit végeztem én is. Ha nem bunkó a csaj vagy a pasi akkor nem kéne hogy gond legyen. De ez embertől is függ
2010. júl. 31. 10:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!