Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire számít az iskolai...

Mennyire számít az iskolai végzettség?

Figyelt kérdés

Van egy fiú aki tetszik. Okos, jó tanuló, az egyik legismertebb magyar egyetemre készül továbbtanulni. (Valószínű fel is veszik). Én csak 2 éves szakmát fogok tanulni, aztán dolgozni akarok. A szülei orvosok.

Ez nagy hátráltató ok kehet?

2010. júl. 11. 22:01
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
63%
első vagyok: nekem mindegy miért lett kőműves (vagy bármi más ehhez hasonló), engem zavarna, pl mikor meg kell jelenni vele az ismerőseim előtt, vagy otthon be kell mutatni, mivel mindkét szülőmnek elég jó a foglalkozása, és az ismerőseinknek is, tehát fura lenne számomra. Ráadásul azt sem szeretném hogy majd nekem kelljen eltartani minket, mert 2szer annyit keresek mint a párom...
2010. júl. 12. 02:25
 22/37 anonim ***** válasza:

A sráctól és sajnos a szüleitől is függ.

Elképzelhető, hogy a szülők magasabban képzett menyecskét képzelnek el a fiúk mellé. Reméljük nem így lesz.

2010. júl. 12. 08:56
 23/37 anonim ***** válasza:
Az orvos szülők 80%-a orvos párt szán a csemetéinek. Ha csak nem orvosnak készül és nem a szerencsés 20%-ba tartozol, akkor felejtős. Így maradnak fenn az orvosdinasztiák. Még mielőtt a nagy szerelemmel jönne bárki is, itt az sokadrangú. Nálunk amiatt is gondok voltak, hogy a szüleim nem orvosok, én igen. Persze nem mondták a szemembe, de így idő után kiütközött. És mivel én ebben élek, látom mennyi az ellenpélda, hát nem sok. Ez a szomorú valóság.
2010. júl. 12. 10:55
 24/37 anonim ***** válasza:
10:55-ös vagyok, tehát gyakori az orvos családokban az "embertenyésztés", azért kell mindkettő félnek orvosnak lenni, hogy majd az unoka is az legyen.
2010. júl. 12. 10:57
 25/37 anonim ***** válasza:
Érdekes, én a lelkészeknél figyeltem meg a dinasztiásodást, meg a kinézést aziránt, aki nem dinasztiából való. Szóval a dokiknál is ez a helyzet.
2010. júl. 14. 01:01
 26/37 anonim ***** válasza:
Meg a jogászoknál.
2010. júl. 30. 16:55
 27/37 anonim ***** válasza:
Semennyire,tapasztaltam hogy az inteligencia és a életképesség,még csak köszönő viszonyban sincsenek as végzettséggel ,ma pénzért veszel érettségit diplomát,és ezek még dolgozhatnak,is tehát semmit nem számit.
2010. júl. 30. 17:36
 28/37 anonim ***** válasza:
Szerintem abból lehet inkább probléma, ha komolyabbra fordul a dolog, hogy a szülők orvosok. Nem hiszem, hogy ők jó szemmel néznék a kapcsolatot. Ismerősöm barátjának a családjában mindenki orvos, a srácot is beleértve. A lány hiába intelligens, és hiába jár egyetemre, nagyon lenézik őt, és éreztetik is vele, hogy nem közéjük való. Még a fiú baráti köre is. Nem tudom ez mennyire egyedi eset.
2010. júl. 30. 18:24
 29/37 anonim ***** válasza:
Annyira nevetséges ez az egész. Mi van, ha az orvoscsaládból származó fiú beleszeret egy PhD-t végzett atomfizikus lányba? Az nem "magasabb végzettség", mint az orvosi?
2010. júl. 30. 22:56
 30/37 anonim válasza:
Az elején minden jól menne,de a fiú szüleivel tuti nem tudnál kijönni.
2010. júl. 31. 00:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!