Mennyire számít az iskolai végzettség?
Van egy fiú aki tetszik. Okos, jó tanuló, az egyik legismertebb magyar egyetemre készül továbbtanulni. (Valószínű fel is veszik). Én csak 2 éves szakmát fogok tanulni, aztán dolgozni akarok. A szülei orvosok.
Ez nagy hátráltató ok kehet?
Szerintem manapság már számít. De nagyon nem mindegy, hogy mire megy a srác. Nem szeretnék nevén nevezni szakokat, de van ami annyit sem ér, mint egy OKJ.
Itt nem ez lesz a baj, hanem hogy fiatal még nagyon, és igaz, általában egyetemen új szerelmek szövődnek.
Figyelj, egyetemekre olyan sík hülye embereket vesznek fel, hogy az valami hihetetlen.Jó anyagi háttérrel könnyű elvégezni egy egyetemet, év közben lézengsz, bulizol, lesz@rod a tanulást majd vizsgák előtt egy-két nappal "tanulgatsz" de csak annyit, hogy éppen meglegyen a kettes félév végén.
Az mert valaki elvégez egy egyetemet, nem egyenlő azzal, hogy az illető okos, észt nem adnak a diplomához!:)
És attól mert ő egyetemre fog járni és a szülei orvosok. te is érsz annyit mint ők, ne becsüld alá magad és ne hagyd, hogy elbizonytalanítson bárki is!:)
És hidd el még te fogsz jobban járni, míg a barátod diplomával munka után kajtat addig Te a szakmáddal, könnyen el tudsz helyezkedni és jól is fogsz keresni!:)
Puszi
22:15:
nem mindegy milyen szakról van szó!! Nagyon nem!
egyénfüggő...
nekem volt olyan kapcsolatom ahol a páromnak még középiskolai végzettsége sem volt, nagyon jó, szeretetre méltó ember volt, de mivel nekem 2 diplomám van, és művelt, olvasott, tájékozott vagyok, rövid idő után kijött az óriási különbség.
Ez inkább kulturális háttér kérdése. Mivel az egyetemek lassan nőegyletté válnak, rengeteg az olyan pár, hogy fősulit végzett nő, szakmunkás vagy érettségizett férfi.
Nálatok ez fordítva van, ami a szerencsésebb szitu szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!