Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem nagy családi-baráti...

A férjem nagy családi-baráti bulit szervezett nekem, holott pontosan tudja, hogy utálom ezeket. Ti hogyan reagálnátok?

Figyelt kérdés

A férjem extrovertált ember, én introvertált vagyok és általában ezzel nincs is baj, mert tiszteletben tartjuk egymás igényeit. Ő szervezheti a közösségi programjait, én meg békén vagyok hagyva és nem kell elmennem ha nem akarok, vagy leléphetek ha túl soknak érzem.

Iszonyúan gyűlölöm a sokemberes dolgokat és kiváltképpen akkor, ha nálunk van, mert olyankor nem tudok kimenekülni a helyzetből, amikor soknak érzem. A családommal feszült a viszonyom, elvagyok velük de nincs családi idill és ritkán is találkozunk, mentálisan teljesen leszív egy-egy ilyen nap.

Mindezek tudatában a férjem volt kedves megszervezni nekem egy huszonsok fős szülinapi bulit hozzánk, ahol ott lesz a családom, a barátok, az ő barátai közül akiket ismerek. Nem értem miért... Folyton azt hajtogatja, hogy majd jó lesz, mert ha sikerül feloldódnom milyen jól szoktam érezni magam (ami igaz, de ritkán sikerül és pláne nem a családom körében), de nagyon dühös vagyok, hogy kész tények elé vagyok állítva. Főzhetek takaríthatok, mert mindent ő akart csinálni, de persze nem volt ideje kb semmire, úgyhogy nekem is muszáj mindenben részt venni.

Napok óta (amióta megtudtam) idegbeteg, és nagyon dühös és egyre jobban elmérgesedik köztünk a viszony mert nagyon igyekszem nem neki támadni, hogy ezt mégis hogy a p**ába és miért kellett. Ma reggel megint összevesztünk valami apróságon, mire a fejemhez vágta, hogy ő mennyi mindent megtesz, hogy jó legyen a szülinapom és hajszál híján kitört belőlem a vulkán... Nagyon nehéz, mert tudom, hogy jót akart és látom milyen lelkes, de közben meg egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy ennyi évvel és egy gyerekkel a hátunk mögött, miért kell engem ilyen szituációkba beletennie. Nagyon próbálok nem tombolni, de ahogy jön a délután egyre ingerültebb vagyok és egyre nehezebb azt tolerálnom, hogy miközben én legszívesebben inkább beülnék egy négyes foghúzásra, ő még számon is kéri rajtam a "hálátlanságomat".

Aki hozzám hasonlóan szociális fóbiás, az hogyan kezelne egy ilyen helyzetet? Próbáltam őt nem megbántani, de annyira feszült és mérges vagyok, hogy így is mindenen nekiesek... :(

2019. júl. 28. 09:45
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
36%
Mondjuk en visszamennek.. Mert mas lenne a helyzet, ha mondtad volna h dehogy lesz buli, nem leszel otthon... Mintha nem mondod senkinek. Persze kivéve a ferjednek. Mert azert nem nagy készülés vendeg reszerol, tehát honapokkal elotte mondhattad volna h nem, nem lesz. De az tuti h leultetnem a ferjem h mit kepzel, nem meg segítek is neki...
2019. júl. 28. 17:17
 22/28 anonim ***** válasza:
75%

Kamukiralyno

Ma 12:13kor

"Az a baj, hogy már nagyon kevés idő van a kitűzött dátumig, és hónapokkal előre lebeszélte mindenkivel. "

Ma 14:19kor

"Most eljöttem otthonról, lassan jönnek a vendégek, de semmi kedvem hazamenni, nem is érdekel mit sikerült alakítani az ebéddel és a többivel.."

Ez a probléma, ha kamuzik az ember, előbb utóbb belezavarodik a saját mesejebe

2019. júl. 28. 17:57
 23/28 anonim ***** válasza:
70%

Elég összetett alaphelyzet, de... Nem értek egyet azokkal, akik szerint "azt az egy órát úgyis kibírod". Nem, dehogyis. Milyen alapon kötelező szerintetek? Hasonló a helyzet ahhoz, amikor a "minden hétvégén anyukámékhoz megyünk" programot játsszuk el. Nem! Pláne ha nincsenek is túl jóban, de ha mégis jó vagy közömbös a kapcsolat, akkor is sok lehet a vasárnapokat valamelyik szülőnél eltölteni.

Persze az is igaz, hogy a házasélet nagyon fontos eleme, hogy engedjünk a másiknak. Igen, egy egészséges szinten belül. Akkor aki úgy gondolja a hasonló esetekben vagy tényleg jól érzi magát vagy nyel egyet és tűr. Kérdés, meddig.

Ebben a konkrét esetben nekem tényleg úgy tűnik, hogy a férj nem elsősorban saját feleségének akart örömet szerezni ezzel a bulival, hanem magának. Én bizony - ha már itt tartott a helyzet és nem tudtad őt erről lebeszélni - valójában elmentem volna otthonról amíg a buli tart ha tényleg ennyire nem kívántad. Majd rájön hogy legközelebb ne ilyen meglepikkel operáljon.

Viszont azokkal sem értek egyet mely szerint extro és intro ember nem illenek össze. A ti helyzeteteket nem ismerem, de a baráti körünkben van egy ilyen pár, csak ott asszonypajtás szereti a nagyobb összejöveteleket, ilyenkor a srác elmegy mondjuk horgászni. Ők 7 és fél éve házasok, de amióta együtt vannak ez náluk így megy és működik. Mert tisztelik a másik fél magánéletét.

2019. júl. 28. 18:05
 24/28 anonim ***** válasza:
81%

Nem olvastam végig a hozzászólásokat. Én magam is befelé forduló vagyok, nem kicsit. Nekem négy ember már tömeg. Kérdező, én nem lennék hajlandó magamat rosszul érezni (és ez független attól, hogy éppen a szülinapomról van szó, vagy egy sima rokoni összejövetelről). Egyszerűen én megmondtam volna a férjemnek (amikor előrukkolt vele), hogy MOST AZONNAL FÚJJA LE a szervezkedést, hívjon fel mindenkit egyenként ,akiket meghívott, és ezt rendezze le. Ha nem teszi, egyszerűen kilátásba helyezném, hogy elmegyek itthonról aznap (és tényleg el is mennék.)

(Az már más téma, hogy rólam a férjem már az első időktől fogva tudta, hogy nekem mi esik jól, és mi az a helyzet, amibe belehalok. Eszébe nem jutna bulit szervezni a szülinapomra, viszont asztalt foglalna, és elvinne kettesben a kedvenc éttermünkbe vacsizni aznap, ahogy szokta is. Igaz, ő maga is introvertált, lehet, hogy így könnyebb azért.)

2019. júl. 28. 18:31
 25/28 A kérdező kommentje:
Visszamentem, igen ls próbáltam a legjobbat kihozni a helyzetből.
2019. júl. 30. 20:35
 26/28 anonim ***** válasza:
27%
Tudtam. Senkinek nincs akkora töke, hogy ne menjen vissza. A magyar nő mindig csicska marad.
2019. júl. 30. 20:59
 27/28 anonim ***** válasza:
17%
Köszönöm a privát anyázást, Ellye, ezzel is csak bizonyítod a színvonalat.
2019. júl. 30. 21:21
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem a férjed kicsit önző volt most. Ez a te születésnapod, ha már ő vállalta az ajándékozó szerepet, akkor illett volna olyan dolgot kitalálnia, aminek te örülsz. Olyan ez, mint anyámék, akik kisgyerek koromtól kezdve megkérdeztek, de aztán fütyültek rá, hogy milyen tortát kérek a saját szülinapomra, mert mindig az ő kedvencük, az oroszkrém volt. Azóta is utálom azt a faját.

Nyugodtan megmondhatod a férjednek, hogy te eleve nem kedveled a nagy társaságokat, szóval nem a legjobb szülinapi ajándékot választotta. Na de hogy ezen felül neked kelljen még takarítani, főzni, készülni is rá, azért az már kicsit sok. Ez a te napod kellene, hogy legyen, erre te gürizel, hogy ő jól érezhesse magát a barátaival.

2019. aug. 6. 21:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!