Szerintetek lehetséges, hogy hiába vagyok most már magyar, nincs bennem egy csepp magyar vér sem?
Nem értem teljesen. A keveredés az rendben van. De akkor most konkrétan arról van szó, hogy az eredeti magyarok folyamatosan szlávokkal, németekkel és egyéb népekkel lettek pótolva, akik átvették a magyar nyelvet és identitást? Ez pedig a végén oda vezetett, hogy már nincs is olyan, aki az ősi magyaroktól származna?
A többi országgal kapcsolatban nem nagyon hallottam hasonló mértékű betelepítésekről.
"görög katolikus vallása miatt délszláv " - inkább kárpátalja lesz az... (a délszláv ortodox)
* * * * * * * * *
Az vagy, aminek vallod magad. A legfontosabb, legmagasabb-rendű emberi képességeik: a szóértés, aszóval való gondolkodás, és az én-érzék NEM GENETIKAI meghatározottságú. Ha egyhetes csecsemőt a nyóckerből a japán császári udvarba visznek, és ott 100% japánok nevelnek, pont úgy fog beszélni, szót érteni, mint a kis ott született 100% japó.
A legszebben a fentieket József Attila fogalmazta meg.
*
"mert az őssejtig vagyok minden ős"
*
A világ vagyok - minden, ami volt, van:
a sok nemzedék, mely egymásra tör.
A honfoglalók győznek velem holtan
s a meghódoltak kínja meggyötör.
Árpád és Zalán, Werbőczi és Dózsa -
török, tatár, tót, román kavarog
e szívben, mely e multnak már adósa
szelíd jövővel - mai magyarok!
...Én dolgozik akarok. Elegendő
harc, hogy a multat be kell vallani.
A Dunának, mely mult, jelen s jövendő,
egymást ölelik lágy hullámai.
A harcot, amelyet őseink vivtak,
békévé oldja az emlékezés
s rendezni végre közös dolgainkat,
ez a mi munkánk; és nem is kevés.
*
persze, lehetséges.
Eleve már a honfoglalás előtt is éltek itt népek, velük is keveredtünk.
Szerintem sokkal egyszerűbb úgy elképzelni (és ez sok országra igaz), hogy adott egy földrajzi terület, amit cirka ezer éve Magyarországnak hívunk. A történelem során jöttek mentek itt a népek, háborúk , betelepítések, és aki épp itt lakott és magyarnak vallotta magát, az magyar volt. Genetikailag nem túl sok értelme van magyarokról beszélni.
A 19. századig a kutyát nem érdekelte, milyen népek élnek itt. Ha a mi oldalunkon harcol, itt dolgozik, ide adózik, akkor Magyarországhoz tartozik.
Ha már valamit számon tartottak, az inkább a vallás volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!