Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerintetek lehetséges, hogy...

Szerintetek lehetséges, hogy hiába vagyok most már magyar, nincs bennem egy csepp magyar vér sem?

Figyelt kérdés
Tehát hogy az összes ősöm máshonnan vetődött ide, aztán csak elmagyarosodtak, de eredetileg mindegyik szláv, német, román stb. eredetű és nem is keveredtek magyarokkal, csakis más származású egyénekkel.
2019. jún. 23. 11:52
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Akkor ez csak egy mesterséges nemzet?
2019. jún. 23. 13:19
 12/21 A nagy Levin ***** válasza:
99%
Nem, nem mesterséges. Nem egy tudatos terv eredménye, hanem a történelem hozadéka. És nem csak a magyar nemzetre jellemző, hanem mindegyikre. Legalább is Európában.
2019. jún. 23. 13:32
 13/21 A kérdező kommentje:

Nem értem teljesen. A keveredés az rendben van. De akkor most konkrétan arról van szó, hogy az eredeti magyarok folyamatosan szlávokkal, németekkel és egyéb népekkel lettek pótolva, akik átvették a magyar nyelvet és identitást? Ez pedig a végén oda vezetett, hogy már nincs is olyan, aki az ősi magyaroktól származna?

A többi országgal kapcsolatban nem nagyon hallottam hasonló mértékű betelepítésekről.

2019. jún. 23. 13:39
 14/21 A nagy Levin ***** válasza:
2019. jún. 23. 13:44
 15/21 A kérdező kommentje:
Ezt már láttam, de akkor is furcsa, hogy míg a többi nemzetre legalább egy kisebb százalékban jellemző az identitalás alapját jelentő származás, addig a magyarokban nem látom, hogy lenne bármi, ami megkülönbözteti őket a környező népektől.
2019. jún. 23. 13:52
 16/21 A kérdező kommentje:
*identitás
2019. jún. 23. 13:52
 17/21 anonim ***** válasza:
93%

"görög katolikus vallása miatt délszláv " - inkább kárpátalja lesz az... (a délszláv ortodox)

* * * * * * * * *

Az vagy, aminek vallod magad. A legfontosabb, legmagasabb-rendű emberi képességeik: a szóértés, aszóval való gondolkodás, és az én-érzék NEM GENETIKAI meghatározottságú. Ha egyhetes csecsemőt a nyóckerből a japán császári udvarba visznek, és ott 100% japánok nevelnek, pont úgy fog beszélni, szót érteni, mint a kis ott született 100% japó.

A legszebben a fentieket József Attila fogalmazta meg.

[link]

*

"mert az őssejtig vagyok minden ős"

*

A világ vagyok - minden, ami volt, van:

a sok nemzedék, mely egymásra tör.

A honfoglalók győznek velem holtan

s a meghódoltak kínja meggyötör.

Árpád és Zalán, Werbőczi és Dózsa -

török, tatár, tót, román kavarog

e szívben, mely e multnak már adósa

szelíd jövővel - mai magyarok!

...Én dolgozik akarok. Elegendő

harc, hogy a multat be kell vallani.

A Dunának, mely mult, jelen s jövendő,

egymást ölelik lágy hullámai.

A harcot, amelyet őseink vivtak,

békévé oldja az emlékezés

s rendezni végre közös dolgainkat,

ez a mi munkánk; és nem is kevés.

*

2019. jún. 23. 14:17
 18/21 anonim ***** válasza:
97%

persze, lehetséges.

Eleve már a honfoglalás előtt is éltek itt népek, velük is keveredtünk.

Szerintem sokkal egyszerűbb úgy elképzelni (és ez sok országra igaz), hogy adott egy földrajzi terület, amit cirka ezer éve Magyarországnak hívunk. A történelem során jöttek mentek itt a népek, háborúk , betelepítések, és aki épp itt lakott és magyarnak vallotta magát, az magyar volt. Genetikailag nem túl sok értelme van magyarokról beszélni.

2019. jún. 23. 15:04
 19/21 anonim ***** válasza:
91%
Ez nem mesterséges nemzet, minden nemzet többféle népcsoportból áll.
2019. jún. 23. 17:21
 20/21 anonim ***** válasza:

A 19. századig a kutyát nem érdekelte, milyen népek élnek itt. Ha a mi oldalunkon harcol, itt dolgozik, ide adózik, akkor Magyarországhoz tartozik.

Ha már valamit számon tartottak, az inkább a vallás volt.

2019. jún. 23. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!