Ő közeli rokonnak számít? Mi van ha összejövünk?
Ebből még nem derül ki, hogy vérszerinti rokonok vagytok-e vagy sem. Leírnád pontosabban a családfát?
"Nagymamám bátyjának feleségének az unokája"... ez azt jelenti, hogy a nagymamád bátyjának és a feleségének nem közös unokájáról van szó?
Na jó én sem értem ×D leírom álnevekkel nevekkel, szóval
nagyanyám - Marika
nagyanyám bátya - Pistike
a bátyának a felesége - Piroska
Pistike és Piroska unokája Juliska
És Juliska unokatestvére Lacika.
És Lacika rokonom?
Így azt hiszem érthető egy kicsit :D
Na, így már eggyel előrébb vagyunk. :D
Azt már tudjuk, hogy Juliska vérszerinti rokonod, mert Pistikének (nagyanyád bátyjának) az unokája. Piroska mellékes. :)) Kellene még néhány infó, hogy kiderítsük, Lacika pontosan kinek a kije, azon kívül, hogy Juliska unokatesója (mert az "unokatesó" sokféle rokoni szálat takar).
Ugye te pesti vagy? Szinte csak ott van olyan sok ember, hogy ilyen kérdés egyáltalán felmerüljön...
Nálunk megszokott, hogy fűről-fáról kiderül, hogy így vagy úgy rokon, vagy egy másik ismerősnek rokona. Attól még nem lesz családtag. Semmi gond, ha összejöttök.
32000 lakosú kisváros
Lacika akár a te testvéred is lehet ennyi info alapján... ( Juliska a te és tesód unokatestvére, és mivel Juliska unokatesója Lacika is, így lehet, h tesód és Lacika egyenlő) :)
De ha Juliska neked anyai ágon másodunokatesód ( tehát az ő anyukája és a te vmelyik szülőd első unokatestvérek) és Lacika pedig apain (Lacika vmelyik szülője és Juliska apukája első unokatesók), akkor nem vagytok rokonok, hajrá.
Apukám anyukájáról van szó. Neki a bátya Pistike és Pistikének a felesége Piroska. De nekik csak 1 közös gyerekük van. Piroskának volt még egy férje és onnan van egy lány, aki Juliska anyukája. És Juliska az apai nagymamájától rokonok Lacikával. Tehát valahogy így ×D
Amúgy nem vagy pesti. Messze lakok Pesttől :D
*Nem vagyok pesti.
Bocsi :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!