Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A Nagy az tipikus cigány név?...

A Nagy az tipikus cigány név? Akit így hívnak annak az ősei között legalábbis van cigány?

Figyelt kérdés
2019. márc. 9. 11:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
70%

Nàlunk (Dèl-Dunàntúli règió) pl egy db Farkas vagy Biri vagy Rézműves vezeteknevu cigany sincs.

De gyakorisàgi sorrendben a leggyakoribb roma vezetèknevek (munkám miatt elèg sokkal talàlkozom): Bogdàn, Orsós, Balogh, Horvàth

Rengetegszer van, hogy pl. valaki Bogdàn XY, a fèrje Bogdàn AB, az èdesanyja neve pedig Bogdàn CD.

Ès evileg ugye a fèrjjel nem rokonok :)

Ezeken kívül van nèhány Tinó, Kalànyos, Lakatos, Olàh ès Kolompàr.

De ez nem sokat jelent, nàlunk a csalàdban is van pl Horvàth nevű rokon, de hófehèrek, vörös hajjal, zöld szemmel ès ismerek magyar Bogdànt is.

2019. márc. 9. 14:34
 12/16 anonim ***** válasza:
92%

A Nagy a leggyakoribb magyar vezetéknév. Biztos viseli roma is, de alapvetően nem roma név.

Én a Kolompár, Oláh, Lakatos, Glonczi, Rafael neveket hallottam roma névként, de Lakatosból is ismerek fehéret. A Farkast meg a Bogdánt csak nem roma embereknél láttam eddig.

2019. márc. 9. 17:05
 13/16 anonim válasza:
100%

Cigány vagyok!

Egyáltalán nem cigány név.....

Pl: Nagy Roxána az lehet cigány is meg nem is. Van két ilyen nevű ismerősöm. Az egyik Magyar a másik Cigány. Ha az a kérdés hogy a ,,Nagy" Vezetéknév cigány vezeték név, akkor határozottan írom hogy NEM!!

Cigány vezeték nevek: Lakatos, kolopmár, Bogdán, Jóni stb...stb...

A "Nagy,, az inkább Magyar név

Pl: Nagy István, Nagy Krisztina stb...stb...

Nem tudnm honnan vetted ezt, de az aki ezt mondta/olvastad, az jól beetetett.....

22F

2019. márc. 12. 08:54
 14/16 anonim válasza:
Kolompár* elírtam
2019. márc. 12. 08:54
 15/16 anonim válasza:
Ez a kérdés hogyan született meg... öcsém... :D
2019. márc. 12. 09:16
 16/16 anonim válasza:
"a magyarok nagyon kevert népek" Szerintem a magyar állampolgárokkal kevered a magyarokat ami valójában egy etnikumot jelöl (ebbe pl: Jászkunság lakosságának többsége és a valóban ultra kevert Budapest és környékének többsége sem fér bele). Nem kevertebbek az etnikailag magyarok mint bármely más környező nép. Ha valaki cigánnyal keveredik, akkor annak gyereke már nem magyar etnikumú, hanem magyar-cigány kevert etnikumú személy lesz.
2021. márc. 28. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!