A Nagy az tipikus cigány név? Akit így hívnak annak az ősei között legalábbis van cigány?
Nàlunk (Dèl-Dunàntúli règió) pl egy db Farkas vagy Biri vagy Rézműves vezeteknevu cigany sincs.
De gyakorisàgi sorrendben a leggyakoribb roma vezetèknevek (munkám miatt elèg sokkal talàlkozom): Bogdàn, Orsós, Balogh, Horvàth
Rengetegszer van, hogy pl. valaki Bogdàn XY, a fèrje Bogdàn AB, az èdesanyja neve pedig Bogdàn CD.
Ès evileg ugye a fèrjjel nem rokonok :)
Ezeken kívül van nèhány Tinó, Kalànyos, Lakatos, Olàh ès Kolompàr.
De ez nem sokat jelent, nàlunk a csalàdban is van pl Horvàth nevű rokon, de hófehèrek, vörös hajjal, zöld szemmel ès ismerek magyar Bogdànt is.
A Nagy a leggyakoribb magyar vezetéknév. Biztos viseli roma is, de alapvetően nem roma név.
Én a Kolompár, Oláh, Lakatos, Glonczi, Rafael neveket hallottam roma névként, de Lakatosból is ismerek fehéret. A Farkast meg a Bogdánt csak nem roma embereknél láttam eddig.
Cigány vagyok!
Egyáltalán nem cigány név.....
Pl: Nagy Roxána az lehet cigány is meg nem is. Van két ilyen nevű ismerősöm. Az egyik Magyar a másik Cigány. Ha az a kérdés hogy a ,,Nagy" Vezetéknév cigány vezeték név, akkor határozottan írom hogy NEM!!
Cigány vezeték nevek: Lakatos, kolopmár, Bogdán, Jóni stb...stb...
A "Nagy,, az inkább Magyar név
Pl: Nagy István, Nagy Krisztina stb...stb...
Nem tudnm honnan vetted ezt, de az aki ezt mondta/olvastad, az jól beetetett.....
22F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!