Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A Nagy az tipikus cigány név?...

A Nagy az tipikus cigány név? Akit így hívnak annak az ősei között legalábbis van cigány?

Figyelt kérdés
2019. márc. 9. 11:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
94%
Nem ismerek Nagy nevű cigányt, ellenben ismerek rengeteg Nagy nevű magyart. Így nem hinném, hogy tipikus cigány név.
2019. márc. 9. 11:32
 2/16 anonim ***** válasza:
93%
A Nagy az tipikusan nem cigány név.
2019. márc. 9. 11:39
 3/16 anonim ***** válasza:
93%
Dehogy cigány név. Nyilván a cigányok közt is lehet, mint bármelyik más vezeteknév. Kiss, Kovács, Szabó, Varga vagy akármelyik más is lehet ciganyok között, mégsem cigánynév.
2019. márc. 9. 12:24
 4/16 anonim ***** válasza:
87%
Már nem is tudom, hol olvastam, de pont pár napja, hogy a leggyakoribb magyar vezetéknév a Nagy. Hogy lenne már tipikus cigánynév?:)
2019. márc. 9. 12:44
 5/16 A kérdező kommentje:

Hát én nem tudom, de ez a nevem és többen írták egy fórumon ezt erről a névről.

Amúgy nem hiszem, hogy lenne bennem...

Mondjuk nekem csak egy osztálytársam volt régebben aki Nagy volt. Nagy Roxana. És cigány volt valóban.

Meg amúgy, attól hogy a Nagy a leggyakoribb vezetéknév Magyarországon még lehet cigány... Hiszen Ők is magyarnak számítanak hivatalósan, az Ő neveiket is számításba veszik a statisztikákban. (Gondolom)

2019. márc. 9. 12:51
 6/16 anonim ***** válasza:
74%
Rá se hederits, a magyarok nagyon kevert népek.A Nagy, Kiss stb.ez mind nagy magyar név!
2019. márc. 9. 13:07
 7/16 anonim ***** válasza:
55%
A Lakatos, Kolompár, Winnetou, Hosèármándó gyakoribb roma név
2019. márc. 9. 13:14
 8/16 anonim ***** válasza:
85%

Jaj, de ostobák az emberek...

A Nagyból, ugyanúgy mint Horvátból, Balog(h)-ból, Farkasból ... nagyon sok van, és cigányból is elég sok van, nem csoda, hogy van átfedés, miért ne lenne, Orsósból is van magyar!

De azért ez fényévekre van attól, hogy cigány eredetű, vagy tipikusan cigány név lenne!

Biri, Buri, Bari, Lakatos, Orsós, Rézműves, Kolompár, Rostás, Rontó, Bitó, Botos, Gallyas, Ruszó...

Na ezek tipikus cigány nevek.

2019. márc. 9. 13:47
 9/16 anonim ***** válasza:
38%
Hát pont ez az, amit valaki írt. Pl. a Farkas vezetéknevet is cigánynévnek tartják. Viszont a lányom párja Farkas vezetéknevű, de sok generációra visszavezetve még csak nyoma sincs roma felmenőknek. Lepontoztátok a Nagy vezetéknevet, amit írtam, csak nem tudom, miért. Tényleg, miért is?:) Azért, mert azt olvastam, hogy a leggyakoribb vezetéknév?
2019. márc. 9. 13:54
 10/16 anonim ***** válasza:
62%
Vannak olyan - hogy is mondjam - lokális cigány nevek. Amik csak egy-egy területen gyakoriak a cigányok körében. Pl. van olyan ismerősöm, akiknél a Németh kb. egyet jelent az Orsóssal meg a Bogdánnal, az én lakhelyemen viszont semmi képzettársítás nincs a Németh estén, átlagos vezetéknév.
2019. márc. 9. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!