Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerintetek is igaz az a...

Szerintetek is igaz az a mondás:miszerint mindenki megkapja a maga "jutalmát" az életben aszerint, miszerint viselkedik az emberekkel, vagy amilyen életet él?

Figyelt kérdés
Ha van példátok írjátok meg személyes tapasztalataitokat ezzel a témával kapcsolatban,mert arra vagyok kíváncsi,hogy az élet (vagy a jó Isten) mennyire szolgáltat igazságot?
2010. júl. 2. 16:21
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Húha...gyerekek ez aggasztó....-de MIÉRT ILYEN AZ ÉLET?vAGY A JÓ iSTENNEK CSAK A JÓ EMBEREK KELLENEK ELŐSZÖR???????
2010. júl. 3. 09:09
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen nagy dolgokban szerintem hiába keresed a racionalitást, vagy vallásos vagy és akkor találsz rá magyarázatot vagy nem (én sem vagyok az sajnos).

De a mindennapi dolgokban szerintem van benne valami, pélsául, ha valem egy boltban az eladó bunkó módon viselkedik azonnal ott hagyom az egészet és biztos nem veszek semmit. Vagy a saját munkámban szívesen segítek olyan dolgokban is másoknak ami nem lenne a feladatom és ezt észre is veszik és úgy érzem ezért sokkal segítőkészebbek velem is.

2010. júl. 3. 15:11
 13/26 anonim válasza:
100%

Ez a munkaban es az elet aprosagaiban tenyleg igy van... de sajnos az emberi kapcsolatokban, a szerelmben nem. hogy miert azt nem tudom..

szornyu erzes, amikor a masik kezebe adod a szerelmed, az eleted, a mindened, mert ugy erzed o is szeret... mindezt latva es tudva is kepesek az emberek porig alazni a masikat.

tudom hogy nem ezt kene gondolnom, de remelem hogy ezeket az embereket sosem fogja ilyen fajdalom erni, sosem kell majd ennyit szenvedniuk ilyesmi miat.....

2010. júl. 8. 10:07
 14/26 anonim ***** válasza:
78%
Sziasztok,lehet,hogy én támasztok magammal szemben nagy elvárásokat,de amikor valaki csúnyán viselkedik velem és elkezdem keresni az okokat,akkor rájövök,hogy én is hibáztam,lehet,hogy csak nem fogalmaztam világosan,lehet,hogy nem vettem figyelembe,hogy másnak más érzése és szemlélete van,lehet,hogy túl heves voltam bizonyos szituációban és ezzel elnyomtam másokat.Szóval azért szerintem az élet dolgaiban magunkba is kell nézni picit.Természetesen találkozni olyan emberekkel,akik folyamatosan kihasználnak és szó szerint leszívnak minket,de akkor azt mi magunk vonzottuk be,mégpedig azért,mert mi is hasonló szinten vagyunk.Szóval én ezt gondolom,az élet folyamatos tanulás,elemzés és ne csak a másikba keressük a hibát.Az extra szemét emberekről pedig vagy ne vegyünk tudomást,vagy ne szálljunk velük vitába és akkor nem tudnak majd velünk mit kezdeni.
2010. júl. 8. 12:44
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

dühös voltam exemre, aljas volt velem, bosszút akartam állni, barátnőm mindig mondta nekem ezt, én hittem is nem is, exem azóta is éli világát mindene megvan, én meg azóta is kínlódok, és nem tudom kiheverni a történteket.

szóval egyelőre nem igaz

2010. júl. 8. 13:37
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos én is azt tapasztalom, hogy mindig a jó emberek szívják meg.

De azért megkapja az is, aki szemét, csak nem abban a pillanatban, amikor elkövette, hanem sokkal később.

2010. júl. 8. 13:37
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Mindenért fizetünk csak lehet hogy nem holnap vagy holnapután hanem később,de a természet ilyen mindenért fizetnünk kell.És remélem hogy mindenki megkapja a méltó büntetését.
2010. júl. 8. 13:49
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
csatlakozom a 13:49.eshez
2010. júl. 8. 13:58
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Igazság az életben nincs, mert a saját munkádat, tanulásodat túl sok tényező és körülmény befolyásolja. Mindent nem tudsz kiszámítani, amit nem tudsz irányítani az pedig bajt okozhat, és ebből aztán igazságtalan helyzet is fakadhat.

Én mindenkinek segítettem, de valahogyan a végén senki nem tud soha segíteni nekem, ha éppen bajban vagyok.

Ami néha jónak tűnik, az később rossz is lehet. Pl.: összeköltöztünk a testvéremékkel, segítettünk nekik álláshoz jutni, aztán most meg ellenünk fordultak.

2010. júl. 8. 16:06
 20/26 anonim ***** válasza:
93%
Úgy gondolom igaz, de azzal a kiegészítéssel, hogy lehet olyan, hogy egy felmenő tett valami rosszat és a leszármazott bűnhődik miatta. Én ebben hiszek.
2010. júl. 8. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!