Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ti is kiakadnátok, ha megtudná...

Ti is kiakadnátok, ha megtudnátok, hogy van egy "eltitkolt" rokonotok és a szüleitek sosem említették?

Figyelt kérdés

Kiderült számomra, hogy apámnak van egy féltestvére, egy nővére akit most talált meg és küldött róla képet. Ő mindig is tudta hogy van, de soha nem említették nekem. Ráadásul itt lakik tőlem pár kilométerre.

Örülök, hogy megtalálta, ráadásul az egykor népes családból már kevesen élnek, és most felnőtt fejjel megtudom, hogy van egy néném. Közben pedig kiborított hirtelen a hír, hogy hogyan lehet ennyire félvállról venni. Mikor megkérdeztem miért nem említette eddig, csak annyit mondott, nem tartotta fontosnak.

Azért tettem idézőjelbe az eltitkoltat, mert nem szándékosan rejtegették, hanem valóban az lehet az igazság, hogy nem fontosak az ilyen "kis apróságok" számukra.

2018. okt. 29. 08:08
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

10. Én sem vagyok belebuzulva a vérbe, de annyit azért illik tudni a szüleinkről, hogy valójában hány testvérük van.

Elég szomorú amiket itt leírtok, meséltek, mert manapság az emberek jobban ismerik a celebek családfáit, mint a sajátjukat. Persze, igaz ez hogy csak most ért nagy meglepetésként, és majd lehiggad.

2018. okt. 29. 09:26
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem akadnék ki. Vannak minden családban olyan rokonok, akikkel nem igazán tartják a kapcsolatot, így a fiatalabbak már nem is ismerik őket.

Biztosan meg volt az oka, hogy ez így alakult. Gondolom, volt korábban valami konfliktus. Ha nem is apukád és a féltestvére között, hanem a szülők között.

Inkább érdekes tartanám, hogy lett még egy rokonunk. De nem hiszem, hogy ezzel én valamit is vesztettem volna, hogy eddig nem tudtam róla.

2018. okt. 29. 09:32
 13/31 anonim ***** válasza:
Erről apád tehet legkevésbé. Valószínűleg apai nagyapád nem nagyon foglalkozott a korábbi kapcsolatából született lányával.
2018. okt. 29. 10:27
 14/31 A kérdező kommentje:
Én is érdekesnek találom magát a tudatot, csak rosszul esett, hogy nem beszélt soha róla, mert amúgy jó a kapcsolatunk és azt hittem ilyent elmondana.
2018. okt. 29. 10:31
 15/31 anonim ***** válasza:

Tudom, azt írtad, hogy nem szándékosan titkolta előled, de nem lehet esetleg, hogy van valami olyasmi a nő múltjában amit el akart titkolni / óvni akart tőled egy esetleg káros, kétes múltú, vagy az övétől nagyon eltérő világnézetű ember befolyásától?

Vagy egyszerűen csak nem lelkesítette a gondolat, hogy a gyereke egy olyan felnőttel kerüljön kapcsolatba, akit ő sem ismer igazán...?

A szülői felelősségbe az is beletartozik, hogy védje a gyereket a káros hatásoktól, egy jó szülő, ha nem bízik meg egy másik emberben, akkor védi tőle a gyerekét.

Most meg lehet úgy gondolta, hogy már elég idős vagy hozzá, hogy magad dönts arról, hogy megbízol-e ebben a nőben. Nem tudom, hány éves vagy.

2018. okt. 29. 10:46
 16/31 anonim ***** válasza:

Tudom, azt írtad, hogy nem szándékosan titkolta előled, de nem lehet esetleg, hogy van valami olyasmi a nő múltjában amit el akart titkolni / óvni akart tőled egy esetleg káros, kétes múltú, vagy az övétől nagyon eltérő világnézetű ember befolyásától?

Vagy egyszerűen csak nem lelkesítette a gondolat, hogy a gyereke egy olyan felnőttel kerüljön kapcsolatba, akit ő sem ismer igazán...?

A szülői felelősségbe az is beletartozik, hogy védje a gyereket a káros hatásoktól, egy jó szülő, ha nem bízik meg egy másik emberben, akkor védi tőle a gyerekét.

Most meg lehet úgy gondolta, hogy már elég idős vagy hozzá, hogy magad dönts arról, hogy megbízol-e ebben a nőben. Nem tudom, hány éves vagy.

Legalábbis én erre gondolnék, mert szinte minden rokonnal tartottuk a kapcsolatot valamilyen szinten.

2018. okt. 29. 10:48
 17/31 anonim ***** válasza:

Legalábbis én erre gondolnék a te helyzetedben, mert szinte minden rokonnal tartottuk a kapcsolatot valamilyen szinten.

2018. okt. 29. 10:49
 18/31 anonim ***** válasza:
48%

(Bocsi a sokszori üzenetküldésért, nagyon vacakol a netem, és nem vettem észre, hogy mégis sikerült elküldeni az üzenetet. :S)

Amúgy tényleg furcsa ez a fajta "érzéketlenség", nem tudom, hogy ez tényleg "érzéketlenség/nemtörődömség" vagy csak nem tudja artikulálni/kifejezni, megfogalmazni az érzéseit és az elhatározásait / nem tudatosítja ezeket. Te ismered.

A magyar társadalom szerintem nagyon-nagyon el van maradva az érzelmi intelligenciát tekintve.

Persze, ezekről a kapcsolatokról nem mi döntünk, vérség így meg úgy, de az identitás alapvető része az, higy kik vagyunk, honnan származunk, a kapcsolataink alapvető ismerete és ápolása még nem jelent egy irracionális "vérségi hülyeséget".

2018. okt. 29. 10:58
 19/31 A kérdező kommentje:
Az volt, hogy a papám előző házasságából született ez a gyerek, csak közben a papát elvitték a frontra. Sokáig nem tért vissza, és azt hitték meghalt, ezért az előző felesége egy idő után talált mást. Így aztán a papám meg rátalált a mamára, de az nem volt titok közöttük, hogy van egy gyereke az előző házasságából, és mint most kiderült a szüleim, és a nagybátyáim előtt sem volt titok. Részben örülök is hogy előkerült, részben meg nem értem miért nem említette soha. Valójában mindenki tudta rajtam kívül. Nem volt semmi oka hogy ez miatt féltsen, viszont mindig azt hittem ennyit illik tudni a családunkról, és illik elmesélni. Sőt, ha annyira megakarta találni, akár segítséget is kérhetett volna tőlem, hisz tudja, hogy sokkal tágabb körökben mozgok. 42 éves vagyok egyébként.
2018. okt. 29. 11:10
 20/31 anonim ***** válasza:
Szerintem egyszerűen csak sose tartották a kapcsolatot, így alakult ki ez már gyerekkorában, ezért kb. olyan volt számára, mintha nem is létezne, mindenki élete a maga életét. Ezért nem is beszéltek róla. Gondolom, most hogy idősebb, talán most lett nyugdíjas, elgondolkodott az életen, és úgy gondolta, hogy fontos, hogy megkeresse. Én nem gondolnék ebbe bele semmit. Inkább támogasd apukádat.
2018. okt. 29. 11:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!