Mit szóltok a Polexina névhez? Régi református anyakönyvekben többször láttam ilyen nevet. Ma is lehetne ezt a nevet adni?
Figyelt kérdés
2010. jún. 19. 17:18
41/47 anonim válasza:
"Egyébként nemrég a balázssóban volt egy lány akit így hívtak:) " Hát az a nemrég már megvan vagy 4 éve :D Emlékszem rá amúgy, mert anyámmal annyira röhögtünk, nem is a nevén a csajnak (amúgy ha jól emlékszem, az a lány félig görög volt, és Polixeni volt a neve), hanem mert úgy értettük kb amíg ki nem írták, hogy "polipszemű".
42/47 anonim válasza:
"Polixéna
A Polixéna görög mitológiai eredetű női név, a jelentése vendégszerető.
Gyakorisága
Az 1990-es években szórványos név, a 2000-es években nem szerepel a 100 leggyakoribb női név között.
Rokon név
Pólika
Névnapok
* július 30.
* szeptember 23."
Hát nekem tetszik, bár a gyerekemnek nem adnám, de szerintem lényegesen szebb, mint a Jennifer, Denissza, Zsüliett, Zsaklin, Oriána és egyéb gagyi hangzású és sorozatokból importál nevek...
43/47 anonim válasza:
A Szeréna is egész szép, bár nekem is a teniszező és a Frakk jut eszembe róla. Az előző vagyok, valószínű, hogy a gyerekemnek valami igazi magyar nevet adnék, a mi egyszerű hangzású, nem "csicsás", pl. Emese, de tetszik az egyik erdélyi ükanyám neve is, ott még mindig gyakori ez a név: Zenóbia.
44/47 anonim válasza:
Nagyon szép név, ezt akartam a kislányomnak, végül mást választottunk,de inkább a vezetékneve miatt!
46/47 anonim válasza:
Tudom, hogy proli vagyok, de a Judit, Szilvia, Krisztina, Ágnes, Anita, Rita, Emese, Ildikó, Viktória, Brigitta, Eszter, Erika, Andrea stb."hagyományos" nevekkel mi a baj? Nekem szinte felüdülés, ha néha ilyet hallok a sok Hanna, Anna, Panna, Emma, Dzsenifer, Zsüliett, Senon stb. között.Múltkor meg is lepődtem, hogy a sok Kevin meg Zsombor és Bence között, hallottam ilyen nevet, hogy Zolika, Petike. Ezek a különleges nevek is olyanok már, mint a csipőtetkó a csajoknál. Azt hiszik, hogy ezzel lesznek különlegesek, holott ettől lesznek baromira átlagosak és unalmasak.
47/47 anonim válasza:
A Polex latinul hüvelykujj +ina a lányosítása... Gondolj bele... Hüvelykujjina
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!