Mit szóltok a Polexina névhez? Régi református anyakönyvekben többször láttam ilyen nevet. Ma is lehetne ezt a nevet adni?
Figyelt kérdés
2010. jún. 19. 17:18
11/47 anonim válasza:
Jujjj szerintem ne add ezt a gyerkőcödnek( márha szándékodban állt egyáltalán ) ! Olyan mint egy vénkisasszony neve... nagyon nem illik egy bébihez!
12/47 anonim válasza:
Nekem betegség, lányomnak gyógyszer jutott róla eszébe. Lehet, hogy régi női név, én soha nem hallottam, viszont ilyenkor eszembe jut Koncz Zsuzsa dala: Eleonóra '904-ből, kérdéseiddel megőrjítesz.
13/47 anonim válasza:
A kígyó árnyéka korába talán még beleillene.
14/47 anonim válasza:
Baromi hivalkodó, ugyanakkor olyan olcsó, cselédes. A 18-19. századi regények cselédeinek volt legalábbis hasonló neve.
Rengeteg sokkal szebb név létezik, kifinomultabb, különlegesebb is.
15/47 anonim válasza:
Nekem valami antibiotikum vagy egyéb gyógyszer neve jutott eszembe róla :)
16/47 anonim válasza:
Nekem is gyógyszer jutott erről a névről eszembe xD
Ne add neki, ha nem akarod, hogy kicsúfolják az iskolában!
17/47 anonim válasza:
Polexina néni. Egy idős nagynéni, aki fennhéjázva beszél, és nem engedi, hogy a kislányok, a kisfiúkkal fogócskázzanak, mert az illetlenség.
De egykoron minden idős néni volt kislány.
18/47 anonim válasza:
Nekem egy tisztítószer jutott eszembe...:-S
szerintem se add egy gyereknek ezt a nevet max. a kutyádnak...
19/47 anonim válasza:
Ha elnevezed így a gyereked, lesz egy jó hosszú szakasz az életében, mikor a pokolba fog ezért kívánni téged...
Vénlányos és feltűnősködő név, vallás ide vagy oda.
20/47 anonim válasza:
Az a hosszú szakasz az első 80 év lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!