Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogy tudnám kideríteni azt,...

Hogy tudnám kideríteni azt, hogy mikor halt meg a dédim?

Figyelt kérdés
Annyit tudok róla hogy mi a neve, mikor és hol született és a szülei nevét. Családtól nem tudom megkérdezni, mert senki nem ismerte. A faluban ahol megkeresztelték, már érdeklődtem a plébánián, sajnos nem találtak bejegyzést a haláláról. Egyéb ötlet?
2017. máj. 3. 23:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, a dédid egyáltalán lehetséges elhalálozásakor már bőven állami volt az anyakönyvezés (100+ éve az), szóval anyakönyvi hivatal, népesség-nyilvántartó, ilyesmi...

[link]

2017. máj. 4. 00:41
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

www.familysearch.org

Ott tudsz keresgélni.;)Ha segítség kell, szólj bátran

2017. máj. 4. 05:16
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
érdemes lenne megkeresned a születéséről a hivatalos polgári anyakönyi bejegyzést . ott gyakran beirtak egy UB jelzést, ami a halál időpontját szokta jelölni. Mikor született?
2017. máj. 4. 07:24
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. 1901-ben született
2017. máj. 4. 13:23
 5/8 hollófernyiges ***** válasza:
Ha tudod hol van eltemetve, a sírján is megnézheted.
2017. máj. 4. 16:16
 6/8 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudom, hol van eltemetve. Azt sem tudom hol halt meg.
2017. máj. 4. 19:25
 7/8 anonim ***** válasza:
1901-es adatok kereshetőek a familysearch-org oldalon. próbáld meg, hátha fenn van az eredeti anyakönyvi bejegyzés a neten.
2017. máj. 4. 21:05
 8/8 anonim ***** válasza:

Pont azt akartam írni, mint az előző! Rámész az oldalon a Search-ra, ott megnyílnak a menüpontok. Kiválasztod a Recordost. Ott be tudod írni a nevét, hogy hol született, szülők nevét stb. Ha ott nem találod, akkor a képernyő jobb oldalán lent van egy ilyen szöveg: Browse all published collections

Itt kiválasztod a magyarországi anyakönyvek közül azt, ami neked kell, de valószínűleg a Hungary Civil Registration-re kattintva találod meg, ami kell!

De figyelj oda, mert lehet, h amikor született, a településnek más neve volt, mint most. Ha nem, akkor szerencséd van :D

2017. máj. 5. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!