Hogyan tudhatnád meg, hogy édesapám él e még?
Régen nem tudok felőle semmit, ez részben az én hibám is.
Kiskoromban egy másik kapcsolatért elhagyott minket (testvéreim, édesanyám).
Valamelyik nap tűnődtem, igazából sok mindent nem szeretnék, csak a tudat lenne fontos számomra. Régi lakásán nem találtam a szomszédoknál is érdeklődtem, de semmi.
Mit lehet ilyenkor tenni? Kihez lehet fordulni? Illetékes kerületi jegyzőhöz? Vagy hol milyen kormányszervnél lehetne érdeklődni?
Köszönöm!
Nemrég egy hasonló kérdésre válaszoltam, neked talán még relevánsabb a dolog, várj, visszakeresem. :)
Az illetékes kormányablakhoz kell bemenned.
Itt lehet igényelni egy olyat, kb. 3-4ezer Ft-os illetékért, hogy szeretnéd felkutatni egy elveszett családtagodat. Születési dátum, név, anyja neve, ilyen alapadatok kellenek hozzá, ezeket jó esetben tudod.
A kérelem leadásánál két opcióból választhatsz:
- Megadod a saját adataidat. Ez esetben hivatalos úton megkeresik őt a helyi önkormányzaton keresztül, és megadják neki a te adataidat, elmondják, hogy kérelmezted a felkutatását. Ez esetben az ő döntése, hogy megkeres-e.
- Azt szeretnéd, hogy te kapd meg az adatait: Ez esetben szintén megkeresik őt egy hivatalos úton, de egy kérelemmel, miszerint XY rokona szeretné őt megtalálni, és igényelte a jelenlegi lakcímének és elérhetőségének kiadását. Ha hozzájárul, akkor megkapod az adatait - vagy azt az infót, hogy nem járult hozzá az adatai kiadásához.
Szociális intézményben dolgoztam, volt egy ügyfelem, aki hasonló okokból a fiát akarta megkeresni öreg fejjel, akkor körbetelefonálgattam a hivatalos szerveket. Szóval ez elég friss, pár hónapos infó. :)
Köszönöm a segítséget!
#4 külön köszönöm a részletes választ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!