Honnan ered a Kukucska családnév?
Figyelt kérdés
Már nagyon régen foglalkoztat hogy vajon honnan eredhet a családnevem...2010. máj. 6. 19:49
21/26 mustafa33 válasza:
Szlovákul kukučka (ejtsd Kukucska), lengyelül kukulka (kicsinyítve kukuleczka) annyit tesz magyarul mint - kakukmadár.
22/26 anonim válasza:
Mondhatjuk lengyel eredetűnek, de én távolabb megyek! Olyan Kun- Magyar eredetű név, amit gyakran hisznek , Tót-nak, vagy Lengyelnek, de igazából a Kunok őshazájában vannak hasonló nevű családok...Kazaksztánban!! Ott él a mai napig "Madzsar törzs" ! Kukucska, Jakucska, Szopka, Kurcsinka, stb. család nevek viselői többnyire kreol bőrüek, vagy ha már nem is , de a nagyszülők szinte biztosan!! Ezek a család nevek, valamelyik kazak törzs nyelvén jelentenek valamit: pl. foglalkozás ,vagy földrajzi név stb. Kazaksztán Szibériai részéről van szó!! Ezen család nevek viselői nem csak hogy kreol bőr színük maradt meg, hanem a legtöbbjüknek megmaradt a "szibír" arcvonása is!! A népvándorlás során sokan lemorzsolódtak a Lengyel és a szlovák és az ukrán Kárpátokban....egy részük bejutott a Kárpát-Medencébe is!! Magyarországon egyszerűen "letótozzák" őket!! Aki másként tudja...adja elő... Nekem a nagyapám így mesélte...az én család nevem is ilyesmi!!
25/26 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat.Nagymamámnak illetve nekem elég húzott mandula szemünk van(most ne gondoljatok arra hogy olyan mint egy kínainak mert azért annyira nem...:D) ha esetleg ez jelent valamit...
2012. nov. 22. 22:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!