Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Nemrég nekiláttam a családfám...

Gavrill kérdése:

Nemrég nekiláttam a családfám elkészítéséhez. Mit történhetett a történelemben?

Figyelt kérdés

Több ősőmet is megtaláltam akik nemesek voltak.

1. 2 generáción keresztül nemesek voltak az anyakönyvi kivonat alapján 1742-es dátumtól tudom, egészen 1821-ig tudom, a következő gyereknél 1859- már nem nemes az apja, hanem zsellér

2. 1786-től nemes anyai ágon az az 1859-es születésű ősöm, az anyja születési bizonyítványában, az apja nemes.

3. 1846-ban nemes az ősöm, apja neve is megvan, az is nemes, nagyapja is, míg a testvére mikor született 1852-ben, az apja már zsellér.

Egyenlőre anyám ágán ennyit találtam.

Mi lehet az oka, hogy mindenki zsellér lett, nagyjából 1830-1852 között?

Jó lenne valamilyen történelmileg alátámasztott tény.

2017. jan. 29. 09:16
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
A földek elkoBzását elrendelték, erröl az érintettek kaptak egy határozatot, nekik semmit nem kellett aláírni, legfeljebb a levél átvételi elismervényét - a leveleket meg akkor is a posta vagy egy futár hozta, nem pedig a falubeli/városi ügyintézök! A papok meg végkepp nem tartoztak oda, nekik a közigazgatáshoz semmi közük sem volt.
2017. febr. 9. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!