Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mióta nincs a halotti anyaköny...

Mióta nincs a halotti anyakönyvi kivonaton feltüntetve a halál oka? És honnan lehet megtudni, ha nincs?

Figyelt kérdés

A régieken rajtavan, az újabbakon nincs rá rublika sem.

Pedig a családtörténethez hozzátartozik, és segíthet, ha tudjuk.

1970 körül még ráírták.

2017. jan. 24. 19:33
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Akkor már szinte biztos, hogy a kiadott másolatokon nem is volt rajta esetleg sohasem.

Csak az eredetieken. És azokon lehet, hogy manapság is rajta van.

2017. jan. 24. 20:54
 12/23 anonim ***** válasza:
91%
Személyiségi jogok. A halottnak is van! Senki idegennek (bankok, földhivatal, önkormányzat) semmi köze ahhoz, hogy ki mitől halt meg!
2017. jan. 24. 20:55
 13/23 A kérdező kommentje:

20.55.

Jó, rendben is van, de a családfakutatásnál segíthet az utódoknak, más nem távoli rokonoknak, hogy milyen betegségeket örökölhettek.

2017. jan. 24. 21:12
 14/23 anonim ***** válasza:
95%

# 10/13 Időpont ma 20:51

Kedves kérdező!

Köszi, de nem érdekel, mert tudom.

2017. jan. 24. 21:15
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
egy időben rajta volt, mostmár csak a halottvizsgálati bizonyítványon van rajta és annak egy példánya kerül az anyakönyvi irattárba megőrzésre.
2017. jan. 24. 21:54
 16/23 anonim ***** válasza:
Én nem tudom, mit néztem (szerintem azt is a FS-en), egymás alatt voltak felsorolva az aznap meghalt emberek, csak egy sorban időpont, név, halál oka. Meg talán egy aláírás, aki bejegyezte. A 60-as évek elején meghalt dédapám halálának okát így tudtam meg.
2017. jan. 24. 23:19
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nemrégiben volt haláleset, így friss infót tudok mondani:

Anyakönyvi kivonatból a másolat és az eredeti megegyezik, tehát nincs olyan, hogy valami az eredetin rajta van, a másolaton meg nincs.

Ugyanakkor van egy ún. halottvizsgálati jegyzőkönyv (lehet, hogy halál okától függően kicsit más a neve az adatlapnak, ha kórházról/otthoniról/erőszakos halálról van szó, ezt nem tudom), ahol leírják, hogy mi történt az illetővel, és mi a halál oka. A hivatalnak ezt kell leadnod, ennek fejében állítják ki az anyakönyvi kivonatot, tehát ebből a jegyzőkönyvből marad egy példány náluk a levéltárban, nyilvántartásban.

Az illetékes önkormányzathoz kell tehát elmenned, ha meg akarod tudni a téged érdeklő információkat.

2017. jan. 25. 09:16
 18/23 anonim ***** válasza:
87%

Anyáé 2002-es, de nincs rajta.

Maximum a korház/halált megállapito orvos adhat tájékoztatást, iratot.

2017. jan. 25. 11:33
 19/23 A kérdező kommentje:

9.16.

És akkor ezt a halottvizsgálati jegyzőkönyvet le is kellett adni, ha jól értem, és akkor az önkormányzatnál maradt, szóval ott kell lennie, ugye?

Remélem, így van. Mert az sokkal problémásabb lenne, ha a kórházakat kéne kérdezgetni, hogy valaki hol is halhatott meg.

Köszönöm szépen!

2017. jan. 25. 14:27
 20/23 A kérdező kommentje:

11.33.

Kösz; de akkor melyik orvos, az a baj. És hogy találhatja meg bárki is, hogy kezelt valakit a halála előtt. Mert ha beteg, akkor többen is, biztos.

Köszönöm.

2017. jan. 25. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!