Mióta nincs a halotti anyakönyvi kivonaton feltüntetve a halál oka? És honnan lehet megtudni, ha nincs?
A régieken rajtavan, az újabbakon nincs rá rublika sem.
Pedig a családtörténethez hozzátartozik, és segíthet, ha tudjuk.
1970 körül még ráírták.
Hát én most megnéztem 4-et (különböző időkben keltek'40,'70, 89, meg 2012est) de egyiken sincs feltüntetve!
Milyen régin van van rajta?
Családfa rovatban vagyunk. A polgáriakban minden egymás után következő formátumnál ott volt a halál okának a rovata.
FamilySearch-ön fent vannak, egész 1980.ig, ha szerencsénk van az adott helységgel.
De pl. a néhány éve kiállítottakban nincs helye sem, hogy beírják. Pedig manapság sokkal pontosabban tudják, mint mondjuk 1895-ben, hogy "vizibetegség", vagy hogy "méhrák".
20.09.
Akkor, meg tudnád nézni, hogy ezek, amiket megnéztél, fent vannak-e a FS-ön? Még a 70-es fent lehet, ha szerencsénk van.
Akkor lehet, hogy a kiadott másolatokban nincs csak benne? És az eredeti anyakönyvben mégiscsak benne van?
Köszönöm szépen, ez segíthet! Mert akkor csak az eredetieket kell megnézni.
20.09.
Én is szívesen megnézem, ha nem akarod.
Első lépésben, név nélkül, dátum nélkül, milyen helységről van szó, ahol a 40-es és a 70-es évekbeli volt?
Megnézem, hogy egyáltalán megvannak-e az ottani akkori polgáriak.
Mert van, ahonnan még nincs fenn polgári.
20.41.
Bocs; mi az a szemle?
Most megnéztem az anyai nagyszüleim halotti anyakönyvi kivonatait.
Az egyik 1932-es, a másik 1955-ös. Egyiken sincs a halál oka.
20.47.
Köszönöm! És érdekel? Mert ha megmondod a helységnevet, én megnézem a FS-ön, hogy fent van-e a helység már. És akkor megnézheted, vagy megnézem, ha akarod.
Pillanatok alatt megtalálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!