Egy családfa kutató kiderítette hogy l. István egyik törvénytelen gyermekene vagyok a leszarmazotja. Most akkor én jogot formLhatok a ttronra? Elvégre megszűnt a köztársaság es orszag lettünk azt pedig vezetheti egy király.
- Nem tudom, ki az az L. István, de jó firma lehetett, ha több törvénytelen gyereke is volt.
- Törvénytelen gyerekeknek nem volt joguk a trónra, bár egyes országokban előfordult, hogy megszerezték. Ehhez mondjuk jól jött egy hadsereg. Neked mekkora hadsereged van?
- Az anyakönyvezés nem egy régi dolog, a polgári anyakönyveket 1895 óta vezetik, az egyháziak is csak a 18. század elejéig, egyes városokban ennél régebbre, de nagyon max a 17. század második feléig nyúlnak vissza. Ennél régebbről csak a nemesi családoknak vannak adataik, de a törvénytelen leszármazást nem tartották számon. Magyarán lehúzott téged a "családfakutató".
- Fél millát erre fölösleges volt kiadni, én már egy százasért is visszavezettem volna neked akár Noéig is a családfádat, ha ez kell.
- Nem szűnt meg a köztársaság, csak az ország hivatalos nevéből vette ki a kiskirály, akinek nem tetszik, hogy ez a szó olyasmiket sugall, mint pl. a demokrácia, egyenlőség, törvényes választások.
- Az EU-ban (és a világ nagy részén) már csak alkotmányos monarchiák léteznek, vagyis ha király lennél, az se járna semmilyen hatalommal, csak integetni kellene a turistáknak meg beszédeket mondani és vigyorogni a közös képeken más államfőkkel. A jó hír, hogy erre mondjuk ezzel az értelmi szinttel is megfelelnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!