Szerintetek a Herczegh név zsidó vagy német származásra utal?
Az elsö téved, a régies írásmódnál VAGY "cz" VAGY "gh" végzödés fordul elö, a kettö együtt magyarosított névnél lehetséges csak.
Azt azonban nem lehet tudni, hogy mi volt az eredeti név, mert általában nem lefordították, hanem azonos kezdöbetüjü nevet választottak.
A magyar herceg szó is a német Herzog-ból lett.
Nem lehet tudni, milyen eredetű az illető, lehet akár német, akár zsidó. A zsidóknak azért van sokszor német nevük, mert korábban egyáltalán nem használtak vezetéknevet, II. József rendelte el, hogy vegyenek fel ők is, akkor pedig a Monarchiában a német volt a hivatalos nyelv, így lett német vezetéknevük.
Az ortodox zsidó hitközség korábbi elnöét Hertzognak hívták.
Viszont Herczegh Ferenc tudtommal nem volt zsidó, de nem láttam a születési bizonyítványát, se a felmenõiét.
Ha antiszemita beállítottságú ember kérdezné,akkor biztosan zsidó.Ha meg németellenes,akkor tuti német az ipse.
Ez már csak így megy manapság.(Persze nem konkrétan rád értem)csak a jelenséget írtam
le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!