Élhetnek ma még az árpádháznak leszármazottjai?
Nőágon...igen, sőt talán valamelyik másod-harmadszülött fiúnak is élhet leszármazottja.
Nekem is tetszik a gondolat.
Az a baj, hogy már mind nagyon keveredettek vagyunk. Nekem az anyai családfámat a nagyapám nővére a nemzetiszocializmus okán visszavezette, IV. Bélától kaptak nemességet, de egyébként szláv eredetű család. Az apai meg török. Szeretném tudni, hogy csinálta, honnan keresett elő olyan régi papírokat. (Mondjuk ezek szerint én biztos nem vagyok Árpád ivadék.)
Elég csak a színeket megnézni, hol látsz ma olyan antropológiai jegyekkel rendelkező, 150 magas embert, mint az ősmagyarok? Gizella állítólag a maga német génjeivel 170 magas volt a csontjai alapján, és I. László, III. Béla, akik olyan legendásan magasak voltak, mind orosz anyával rendelkeztek. Vagyis a magasságot északról hozták a királynék, az első Árpádok alacsonyak voltak, és ma már mindenki egyre magasabb.
Szval sztem nagy nehézség és tudás, sok munka lenne visszavezetni a családfát, ráadásul semmiben sem hasonlítana az illető a nagy királyokra.
igen van..barátom ősi árpádháza leszármazottja.
Nem vicc pedig tényleg ,akár elhiszi akár nem valaki.pedig tényleg igaz.
21/L
Történelem, 5. osztály:
Az Árpád-ház 1301-ben kihalt.
"Az Árpád-ház 1301-ben kihalt."
Nézd meg jobban azt a családfát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!