Milyen eredetre utal a Dzsoni név (írását nem tudom, csak kiejtve)?
Figyelt kérdés
Delhusa Djon görög, de a Dzsoni nem cigány eredetű, mint becenév? vagy más nyelvben használják?2010. márc. 23. 13:11
1/9 anonim válasza:
angolban is használják, a John becézett alakja,amúgy meg számtalan oka lehet,hogy valakit így becéznek,pl Jánosnak hívják.
4/9 anonim válasza:
Hát ha Lakatos Dzsoni akkor cigány név, de szerintem is az angolból ered.
Johnnie
5/9 anonim válasza:
Egyik ismerősöm Jonatán és őt is mindenki Johnynak becézi. És nem cigány :)
6/9 anonim válasza:
A Johnny a John név becézése, ami magyarul János. Bibliai név. Ebben a formában (John, Johnny, Johnnie) angol nyelvterületen használják. Más kérdés, hogy Magyarországon a cigányok körében divat ilyen nevet adni.
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a 2.-nak is a kiigazítást, lehet, hogy rosszul emlékeztem.
És ha nem Jánosnak a beceneve, hanem pl. egy Zsoltnak?
2010. márc. 25. 09:36
8/9 anonim válasza:
Zsolti, Zsozso, Zsozsi. De dzsoninak becézhetnek bárkit.
9/9 anonim válasza:
a Dzsoni a Johny megfelelője.
A magyar névadási jogszabályok kimondják ugyanis, hogy a magyar helyesírás szabályait kell alkalmazni idegen nevek esetén.
Djon meg Gjonnak írják Delhusa nevében.
Nem cigány név. Csak újabban gyakori a cigányok körében.
Amik igazi cigány eredetű keresztnevek azokat már nem is haszálják szerintem. A wikipédián meg lehet néznim a cigány eredetű keresztneveket. Nagyon érdekesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!