Mi magyarul beszélő szlávok vagyunk?
Tavaly elkezdtem felkutatni a családfámat az 1600-as évek végéig sikerült felkutatnom az őseimet.
Ezek alapján az őseim közt voltak: szlovákok,lengyelek,csehek,ruszinok,németek,flamandok,stb.
Gondolom nem én vagyok az egyetlen,aki ilyen vegyes felhozatalból származik.
Ha a történelmi személyeket nézem akkor,Petőfi ősei szlovákok,Kossuth ősei anyai ágon németek,apai ágon szlovákok.
Puskás Öcsi sváb volt ahogy az aranycsapat több tagja.
Az aradi 13 tagjai közül sokan németek vagy örmények voltak. Zrínyi Miklós horvát volt és Sinkovits Imre szintén horvát ősökkel büszkélkedhet.
Második honlapon:
"A hunokkal és más ázsiai néppel semmilyen (!) közös pont nincs, a finnugorokkal nagyjából 1 százalék a hasonlóság, hoppá. A magyarok, a szlovákok és a csehek DNS-ei közötti különbségek minimálisak, igen, felebarátjaim, az igazi tragédia az, hogy ti genetikailag inkább szlávok vagytok, akik történetesen magyarul beszéltek. "
"A magyarok, a szlovákok és a csehek DNS-ei közötti különbségek minimálisak, igen, felebarátjaim, az igazi tragédia az, hogy ti genetikailag inkább szlávok vagytok, akik történetesen magyarul beszéltek"
Ennyi erővel a szlovákok és a csehek szlovákul vagy csehül beszélő magyarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!