Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Nektek is van olyan családtago...

Nektek is van olyan családtagotok, akinek az jelenti a kapcsolattartást, hogy totál felesleges dolgokról beszél órákig és olyan emberekről, akikről gőzötök sincs, hogy kicsoda?

Figyelt kérdés

Nekem apukám és a nagymamám is ilyen. Előre félek, hogy mikor fognak felhívni, mert velük 20 percnél kevesebb idő alatt nem lehet megúszni egy beszélgetést. Ha azt mondod, hogy menned kell, nem érsz rá, akkor megsértődnek. De amúgy meg totál számomra érdektelek dolgokról beszélnek, munkatársakról, akiket jobb esetben életemben 1-2-szer láttam már, rosszabb esetben csak a nevüket ismerem tőlük, és elkezdik negyed órán át mondani, hogy most válik a feleségétől, meg hogy a lánya hova ment ki külföldre (az embert sem ismerem, nemhogy a lányát!), milyen utcában hány szám alatt laknak, milyen kandalló van a nappalijukban. Ez apukám. A mama dettó ugyanez, csak a 60-70 éves barátnőiről beszél, akikről aztán pláne fogalmam sincs, hogy kicsoda a Marika meg a Gizike meg a nem tudom kicsoda. És képesek 10 percen át arról beszélni, hogy mit reggeliztek, ebédeltek, vacsoráztak ma, sőt sokszor vicc nélkül még a receptet is elmondják, hogy tudod, úgy kell csinálni, hogy...

Nektek is vannak ilyen családtagjaitok? Ti csöndben végighallgatjátok, amíg elmondják a mondókájukat? Én hiába mondom egy ponton, hogy ne haragudj, de most mennem kell tanulni vagy dolgozni, akkor vagy belekezdenek másba, hogy de azt meg amazt még el akartam mondani, vagy megsértődnek és lecsapják a telefont, hogy akkor szia. Ja és ha csöndben csak hallgatok, akkor meg az szokott a gond lenni, hogy miért nem szólok, nem érdekel amit mondanak? Hát most mit lehet arra reagálni, hogy a nem tudom kicsodának milyen cserépből készült a kandallója?

2015. okt. 16. 16:52
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Mert magányosak. Sokat vannak egyedül. A gondjaikat, gondolataikat nincs kivel megbeszéljék.

Nem érik őket változatos impulzusok.

Talán néha ki kéne mozdítani a nagyit, elvinni egy színházba, hogy táguljon körülötte a fizikai és szellemi tér.

Akkor más dolgokról is beszélgetne, mint ami a szűk környezetében történik.

Én odafigyelnék arra, amiket mesél, mert a gondolkodásmódja, a tapasztalatai, az emberismerete ezek által is megismerhető.

Csak meg ne bánd, hogy ilyen érzéketlenül bánsz vele.

Ha van gyermeked, s ő is látja, hogy hogy bánsz a nagyiddal, 100%, hogy vissza fogod kapni, amikor te is idősebb leszel!

Ez az egyik élettörvény!

2015. okt. 23. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!