A családom szerint lusta munkakerülö vagyok. Mit
tehenék?
Nem, nincs igazuk. Az, hogy valaki nem akar rabszolgamunkát végezni nem egyenlő a munkakerüléssel. A bruttó/nettó hümmögés valószínűleg azért van, mert szürkén akar dolgoztatni, és talán még ő sem döntötte el, mennyire jelent be (így valószínűleg nettó lenne az).
2015. jún. 19. 10:13
Lusta munkakerülő szerintem csak akkor lennél ha tényleg csak otthon ülnél és munkát se keresnél. Az hogy nem vállaltál el egy olyan munkát, ahol már a szerződés se kóser (rajta kell lennie, hogy nettó vagy bruttó!), ráadásul feketén dolgoznál heti 7 napot 8 órában... Hát én max akkor vállalnék el ilyen munkát ha nem tudnám következő hónapban mit eszünk, mert az utolsó tartalékot éltük fel. Akkor két lábon is túlélném. Egyéb esetben keressen más balekot.
2015. jún. 19. 10:17
Nincs igazuk. A munkakerülés nem ez.
2015. jún. 19. 10:17
4/13 A kérdező kommentje:
Én is félek hogy nem normálisan fizetnének és tényleg az a legrosszabb hogy nincs egy szabadnap sem. Mondtam hogy lenne egy lefoglalt szállásom 3 napra aug közepén és a szerzödésen az volt hogy addig lennék ott de a fönök azt mondta hogy nem addig leszek hanem tovább csak addig irt be.(ez igazábol akkor le sem esett csak most hogy jobban gondolkoztam az egészen) szoval valoszinü kirugnának mert elmentem 3 napra.
Szerintem sem munkakerülés, gondolom nem azért végeztél el sulit, hogy egy büfében dolgozz.
2015. jún. 19. 10:32
1. Jól döntöttél, az ilyen nem meghatározott munkákat jobb messziről elkerülni.
2. Dolgozol és 1 nappal majdnem annyit keresel, mint ezen a helyen kerestél volna 7 nap, 8 órában. Lehet többet is, mert ki tudja, mit fizetett volna ki neked.
2015. jún. 19. 10:37
Jól tetted, hogy nem vállaltál olyan munkát, ahol már előre sunnyognak.
Ha mindenki így tenne, egy idő után kihalnának a tisztességtelen munkaadók.
2015. jún. 19. 10:43
Hiszi a piszi...
Minimálbérrel a heti 30 óra 78.750...
És nem írhat oda nettót.
2015. jún. 19. 10:59
9/13 A kérdező kommentje:
Kedves utolso nem kitaláltam a kérdést ha erre célozgatnál.:)
többiek köszönöm a választ mindenkinek ment a zöld :) mástol hallottam hogy elvileg nem is 8 ora van hanem 12 ora naponta. Ezt egyébként megteheti? Hogy szabadság nélkül 7*12 vagy 8 ora? Szerintem látta rajtam hogy nincs sok tapasztalatom azért akart igy "becsapni"
Egyetértek a többséggel. Nem vagy se lusta, se munkakerülő, egész egyszerűen elfogadhatatlanok a feltételek, és igen, mocskosul ki akarnak használni. Eszedbe ne jusson elfogadni!
2015. jún. 19. 12:17
Kapcsolódó kérdések: