Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ha több házaspárnak (családtag...

Ha több házaspárnak (családtagnak) nincs leszármazottja, örököse, akkor ebben az esetben mind én leszek az örökös?

Figyelt kérdés

Kicsi családban nőttem fel, egyke vagyok, lány. Ne értsétek félre, nem vagyok pénzéhes, de a kérdés komolyabban érdekelne, főképp hogy nem is egy-két ingatlanról van szó, hanem többről.

Egyrészt ha majd szüleim (sajnos) nem élnek már lesz ő lakásuk, ezt tudtommal automatikusan öröklöm. Ott van anyukám öröksége, az egy eléggé lerobbant két szobás ház, azt is én öröklöm (ez pl meg lett már beszélve). Ott van nagymamám lakása (egy kis egyszobás), azt például ketten örököljük unokatestvéremmel majd.

És akkor jön a keresztszüleim részéről (vérszerinti rokon keresztapám amúgy) : nekik ott van egy nagy ház, van egy telkük falun (és azon is van egy kis házikó). Nekik nincs gyerekük, a feleségénél sincs hova tovább örököltetni mert ott sincs és nem is lesz utód.

Akkor ez azt jelenti hogy én öröklöm meg azt is, vagy az megy állami tulajdonba? Hogy van ez?

Köszönöm a segitőkész válaszokat előre is !

2015. jún. 3. 15:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

9/es vagyok.

Azért az érdekelne, hogy mi a negatív egy egyszerű tény megállapításán.

KOmolyan.

2015. jún. 4. 14:56
 12/13 anonim ***** válasza:

"Vártam már a negativ megjegyzést :). Ne aggódj, ettől nem fogok depresszióba esni :P !

Szerintem ebben a kérdésben semmi provokativ nem volt, csupán kiváncsi voltam ezekre a dolgokra. Ettől én még nem kivánom az ő halálukat, sőt, nagyon szeretem őket !!!"

De nem negatív volt!

Te látod annak, de semmi negatívat nem értettem ez alatt, csupán a kérdésedre reagáltam és az általad megfogalmazott témára.

:)

2015. jún. 4. 22:36
 13/13 anonim ***** válasza:

Anyukád esetében egyértelmű, nagymamád esetében úgyszintén.

A keresztszülőnél más a helyzet. Ha a keresztapád hal meg kettejük közül előbb, akkor a felesége örökli minden vagyonát, az ő halála esetén pedig az ő rokonai. Első körben a gyerekei, ha nincs, akkor szülei, ha már nem élnek, a testvérei stb.

2015. jún. 5. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!