Akik készítettek családfát, vagy látták a családfájukat, leírjátok hogy honan származtok, kik a felmenők?
Sajnos csak az egyik barátnőmét láttam, de az az 1700-as évekig vissza volt vezetve. Egyből megláttam a férjem nevét (aki akkor még csak a barátom volt, a barátnőm nem is ismerte), így kiderült, hogy - bár elég távoliak, de - rokonok. Tényleg kicsi a világ! :)
Ha bejárod a levéltárakat, érdeklődsz, és sikerül sokáig visszavezetned, akár még Te is rábukkanhatsz hasonlókra. :)
Sok sikert kívánok! :)
Èn az apai vonalon kideritettem, hogy abban a kisvárosban, ahonnan származnak, minden eges családdal rokonságban állunk.
A nagyszüleim anyai meg apai ágán az ösök 1778ban ugyanazon a anpon ugyanott kötöttek házasságot.
Az anyai ágam meg a férjem apai ága az 1700-as években eg családból származott
Őseim közt sok külföldi volt.
Az ük nagyszüleim még z Osztrák-Magyar monarchia idején kaptak itt munkát,mivel az egész birodalomban kerestek melósokat.
Továbbá voltak az őseim közt németek akiket még Mária Terézia költöztetett ide,mivel a török és a pestis pusztítása miatt a magyarok létszáma jelentősen megcsappant.
De voltak még szlovák,cseh,orosz,ruszin,szerb,belga,....származásúak az őseim közt.
Persze az ősök származására a családfakutatás során akadtam rá.
Az ős apám falujába spanyolok és franciák is letelepedtek ,szóval lehet hogy az én őseim közt is akadnak franciák/spanyolok.
előző vagyok.
Úgy látom elfelejtettem leírni,hogy az őseim lengyelek voltak,akik a monarchia idején ideköltöztek.
Apai nagymamám román származású, amikor áthozták gyerekként, új nevet, papírokat kapott, így az az ág itt be is fulladt.
Apai nagypapa elődje közt volt francia, az 1700-as években jött Magyarországra házasodni.
Anya elődjei 200 évig ugyanazon településről származnak, majd hatalmas csavarral a szomszéd falu is szerepel a történetben. :D
Apai nagyapám vonalán vannak magyar ősök, sok szlovák, egy ágon morva, egy ágon német.
Apai nagymamám ágán az ősök mátrai szlovákok, tiroli osztrákok, Württembergből származó evangélikus allemann germánok.
Anyai nagyapám ősei erdélyi magyarok, rengeteg szlovák, ezenkívül katolikus sváb, bajor, osztrák és egyéb németek.
Anyai nagymamám ősei felső-bajor családok, svábok, türingiai németek, észak-nyugati németek, franciák, és némi szlovák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!