Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Tarthatja magát finnek?

Tarthatja magát finnek?

Figyelt kérdés

Hülye kérdés, tudom, de kíváncsi vagyok.

Ha van egy lány, aki alapból finnek néz ki, beszéli a nyelvet, ismeri a kultúrát, a párja és a barátai is mind finnek, vallhatja magát annak, tartozhat közéjük?

(Nincsenek ilyen ősei, ameddig visszavezethető, színmagyar)

2015. jan. 9. 14:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen tarthatja magát. Tudod, nálunk is mindenki az hivatalosan, aminek tartja magát. Persze attól még nem lesz finn!
2015. jan. 9. 14:54
 2/6 anonim ***** válasza:
75%

Az amerikai népszámláláskor több ezren vallották magukat tündének, törpnek vagy orknak. Szóval ilyen alapon annak tartja magát aminek akarja :)

Részemről akinek magyar ősei vannak az magyar nem finn. De ha neki ez így jó akkor legyen finn, ha akar :)

2015. jan. 9. 14:55
 3/6 anonim ***** válasza:
55%
Ha hisz a finnugor elméletben, akkor simán:)
2015. jan. 9. 14:57
 4/6 anonim ***** válasza:
75%

Ha az ember külföldre költözik, évekig ott él és dolgozik, felveszi az állampolgárságot, simán tarthatja magát ahhoz a nemzethez tartozónak - akkor is, ha semmilyen őse nem köti őt oda.

Ezen az alapon szerintem ez a lány is tartozhat közéjük.

2015. jan. 9. 15:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Annak tartja magát, aminek akarja. A véleményétől függetlenül magyar (román, szerb, passz...) marad.
2015. jan. 9. 15:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Tarthatja magát. De hivatalosan magyar származású finn...
2015. jan. 29. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!