Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az apa nem tarthatja a lányával a kapcsolatot, mi ilyenkor a megoldás?
11 éve váltam el,akkor még a gyerekeim kicsik voltak.A válópert én adtam be,mert a férjem nem törődött velünk,a végén már agresszív is volt /nem ivott/.A válás simán zajlott,a kapcsolatunk a volt férjemmel még jónak is nevezhető volt.Megismerkedett egy nővel,aki szerette a gyerekeimet,én ennek nagyon örültem.Csakhogy ez a szeretet addig tartott amíg el nem vette feleségül.A 4 éves lányomra kezet emelt,és amikor ezt szóvá tettem,én voltam a bunkó.Megszületett a közös gyerekük.Azóta még jobban elszabadult a pokol.Mivel a lányom nagyon ragaszkodik az apjához,ezért többször szeretne vele találkozni.A feleség nem engedi,hogy a gyerek felmenjen hozzájuk,ha családi összejövetel van náluk,mindig szekálja. A kislány már teljesen ki van lelkileg.A volt férjemnek hiába mondom,hogy próbáljon tenni ez ellen,nem hajlandó lépni az ügy érdekében.A családi pótlékot 11 éve a bíróság 20.000 Ft-ra állapította meg 2 gyerekre.Azóta az árak emelkedtek,kértem az apát,hogy / mivel nagyon jól keres / legalább 10.000 -rel emelje meg.A feleség nem engedi,sőt megfenyegetett,hogy ne menjek bíróságra,mert ő az MBH-nál dolgozik és megüthetem a bokám.
A másik gyerekkel nincs probléma,ő sose rajongott az apjáért,ezért nem is érdekli mit csinál.De a kislánnyal már pszichiáterhez is kellett fordulnom.
Ebben a helyzetben a láthatással te nem tudsz mit tenni.Az apának kellene a sarkára állni,már ha kell neki a lánya.Nem írtad mennyi idős a lányod,de elöbb-utóbb rá fog jöni,hogy nem érdemes olyanért küzdeni,aki nem kér belőle.Mivel az apakép hiányzik az életéből,lehet jót tenne neki,ha a családból egy férfi(nagyapa,nagybácsi,idősebb unokatestvér)néha tudna vele külön foglalkozni.
A gyerktartás emelésére be kell adni a kérelmet,ha az apa fizetésének(hivatalos)fele elosztva hárommal nem kevesebb,mint 10000,akkor érdemes,meg fogják ítélni az emelést.Tehát ha 120000 a fizuja,abból 40000 ft lesz a két gyermek után.
Az hogy a feleség hol dolgozik nem játszik.Senki nem akarja elveszteni az állását,ilyen piti ügy miatt.
Elsőnek igaza van.Ülj le a lányoddal elbeszélgetni az apjával való kapcsolatáról.De ne hazudj neki,mert az apuka nem áldozat!!!Ő ha fontosak lennének neki a gyerekei akkor a sarkára állna a feleségével szemben,és kiállna a gyerekeiért.A másikért is megtenne mindent,hogy jó és szoros legyen a kapcsolatuk.A gyt röhejes összeg amit kapsz,kérd az emelést!
A piti fenyegetőzésekkel meg ne is foglalkozz,röhögd ki a nőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!